Какво е Barbiecore и защо всички са полудели по него?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:38 / 16.08.2022
693
"Аз съм Барби момиче, живеещо в Барби свят.“ Репликата от хита на Aqua отново стана актуална благодарение на barbiecore – фразата, която Vogue обяви за най-горещата модна тенденция на това лято. Според списанието barbiecore е "свръхженствена естетика“, състояща се от "оскъдни тоалети в ярко розово“. Тук ключови са гланцът за устни и подчертано момичешките аксесоари, а идеята, разбира се, е да заприличаме на кукла "Барби“, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7.

Откъде обаче дойде тази внезапна мания по детската играчка? През последните месеци дизайнерската къща Valentino пусна цяла линия дрехи в бонбонено розово, а звезди като Дуа Липа и Ариана Гранде облякоха тоалети в яркия оттенък за официални събития. TikTok и Instagram пък се изпълниха с кадри на момичета в кукленски outfit-и и прилежащия им хаштаг #barbiecore.

Част от вдъхновението зад този розов ренесанс най-вероятно идва от новия игрален филм "Барби“ (с участието на Марго Роби и Райън Гослинг), който в момента се снима в Щатите. Наскоро изтекли кадри от снимачната площадка показват двамата главни герои във впечатляващи розови тоалети и предизвикаха вълна от позитивни коментари онлайн. Розовото е централна част и от y2k модата (дрехите, които бяха популярни през ранните 2000) – начин на обличане, който е любим на gen z и изключително актуален в момента. Със своите женствени силуети и момичешко излъчване, barbiecore е естественото продължение на y2k естетиката.

В тон с традиционната за gen z либерална нагласа обаче, Барби модата вече далеч не е резервирана само за кльощави блондинки. Рап дивата Лизо, станала известна с fat acceptance (приемане на хората с по-високо тегло – бел. прев.) активизма си, се разходи по червения килим в бонбонен outfit, досущ като този на любимата ни кукла. Всъщност дори певецът Хари Стайлс (който често говори за желанието си да разчупи половите норми на обличане) позира в бледорозови лъскави кюлоти за списание Dazed.

С две думи – ако някога сте искали да се почувствате като кукла "Барби“, то сега е вашият шанс: розовото е по-актуално от всякога, а освен това вече е "cool" да се носи от всички, независимо от пола, размера и възрастта им.

Виж коментарите (2)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).