Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво трябва да знаете, когато купувате инвестиционно злато?
Автор: Екип Burgas24.bg 18:40 / 02.06.2022Коментари (0)808
©
Опитните инвеститори отдавна са се убедили в способността на жълтия метал да запазва стойност, особено в кризисна икономическа обстановка. Затова и златото е един от алтернативните активи, които често се използват за т.нар. диверсификацията на инвеститорското портфолио, чиято цел е да намали потенциалния риск от загуби.

Настоящата икономическа ситуация, в която ставаме свидетели на повишаващи се нива на инфлация, придружена от нестабилността на военния конфликт в съседна Украйна, стимулира много хора, които до този момент не са насочвали внимание към златото, да го направят. Това е съвсем разбираемо, категорични са експертите, предвид, че благородният метал е един от алтернативните активи, които могат лесно да бъдат закупени. В допълнение, не се изисква голям опит с инвестициите, за да продавате или купувате злато. И не на последно място, за разлика от акциите, например, вие физически притежавате своите златни монети и кюлчета. Ако трябва да обобщим, златото наистина се е доказало като надеждна инвестиция за финансова стабилност.

Всички, които обмислят закупуването на злато с цел да се защитят средствата си от това да бъдат изядени от инфлацията, трябва да се запознаят с някои важни неща, преди да пристъпят към покупка. Вижте кои са те:

От къде и как да купите инвестиционно злато?

Без съмнение това е първият важен въпрос, на който желаещите да инвестират в злато, трябва да си отговорят. Сериозността на тази инвестиция, изисква внимателно да проучите търговеца, от когото да закупите вашите златни кюлчета или монети. Специалистите подчертават, че е важно да се доверите на авторитетен и надежден търговец, който може да предостави гаранции за произхода и качеството на златото, което продава. В противен случай, съществува риск да бъдете подведени или измамени.

Инвестиционно злато може да закупите от физическите обекти на търговците, които го предлагат. В последните години популярност набира и онлайн покупката на инвестиционно злато. Limar предлага инвестиционно злато онлайн, като гарантира сигурна доставка до куриерски офис, който е с удобна локация за вас. Всяка пратка е застрахована, за да бъдете спокойни, че ще получите вашите златни продукти без риск.

Как да изберете подходящите златни продукти?

Въпреки че в сравнение с останалите видове инвестиции, златото не изисква да имате значителен предишен опит, важно е да подберете внимателно златните продукти, в които да инвестирате. Съветваме ви да избирате златни кюлчета и златни монети, които имат високо търсене. Ако за пръв път инвестирате в злато, добре е да направите проучване и да изберете продукти на световноизвестни златни рафинерии, които са познати със своето високо качество и чиито продукти намират заслужено място в портфолиото на инвеститори от цял свят.

Как и къде ще съхранявате вашето инвестиционно злато?

Купуването на злато ви натоварва и с отговорността да го съхранявате на сигурно място. Често при по-малки количества злато, притежателите им избират да ги съхраняват у дома. Това крие известни рискове от кражба, затова е важно да бъдете дискретни и да не споделяте за вашите притежания на хора извън вашето близко обкръжение. Потърсете достатъчно тайно място в дома ви, до което само вие имате достъп, като сейф например.

Възможно е да съхранявате златото си в сигурна депозитна кутия или банков трезор, но трябва да знаете, че това изисква заплащането на допълнителни такси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: