Капитан на ядрена подводница с 5 ценни съвета за изолацията!

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
15:33 / 02.04.2020
1352
Раян Рамзи със сигурност знае какво е да се самоизолираш. В периода между 2008 и 2011 година той е бил капитан на британската ядрена подводница HMS Turbulent, като на един път е прекарал 286 дни под вода – без дори да вижда слънцето, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според него, най-важното нещо е да не се поддаваме на конфликти, докато сме изолирани в ограничени пространства. Капитан Рамзи предлага неговите 5 топ съвета, които да ни помогнат да преживеем кризата:

 1. Създайте си режим. "Много е важно да си изградите режим, който да следвате всеки ден. Веднъж щом свикнете да изпълнявате задачите си под определен ред, то дните по-лесно ще минават в седмици или в месеци – не знам точно колко ще продължи това“, коментира капитан Рамзи.

2. Чистене. "Знам, че звучи много странно, но втората стъпка е чистенето. Трябва често да почиствате дома и себе си. Включете това в режима си. Така, след като приключи всичко, няма да сте позволили стандартите ви да са занижени“, добавя капитанът.

3. Време за почивка. "Има много новини, много информация в интернет и по медиите, но има и голяма доза несигурност. Трябва да се отдръпнете от тази несигурност в тези периоди – така ще намалите нивата си на тревожност“.

4. Конфликти. " Ще започнем да виждаме неща, които наистина ще ни дразнят – най-вече в семействата, партньорите или хората, с които сме изолирани – това е сигурно. Ще започнете да усещате как назряват конфликти. Важно е да успяваме да деескалираме това напрежение възможно най-бързо“.

5. Общуване. "Най-важното нещо е общуването. Трябва да говорим с хората, които са в къщата ни. Ако сме сами – можем да се обаждаме по телефона. Това общуване ще се окаже жизнено важно за нас в условията на изолация. Хората все още могат да излизат, да се радват на слънцето и чистия въздух – това са неща, които ги няма на подводницата. Трябва да гледаме позитивно – има специалисти, които се опитват да решат проблема, а ние трябва да сме част от решението“, заключва капитан Рамзи.

Източник: BBC

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Любопитни новини:
Маги от "Ергенът" - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Не е зеленчук, но е изключително полезен за организма
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат" стигнал до 10 0...
Венета Райкова чукна 50


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).