Компютърните игри имат лечебен физиотерапевтичен ефект!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:00 / 23.03.2017
1389
Противно на всички мнения, колко вредно е седенето пред екрана на телевизора или компютъра, оказва се, че технологиите имат по-голям целебен ефект, отколкото очакваме. Сред последните технологични иновации в областта на физиотерапията, е така наречената техника "Нирвана", която чрез интерактивна игра възстановява пациенти с двигателни и неврологични затруднения и заболявания. Откритието намира приложение при рехабилитация след инсулт, паркинсон, множествена склероза, детска церебрална парализа и други.

Системата се връзва към екран и започва чрез звукови и визуални стимулации да кара пациента да се движи. Той може да "лови" летящи по екрана пеперуди, като според заболяването има различни видове упражнения. Отделна камера записва движенията и ги анализира, като така терапевтите следят и напредъка на пациентите си.

Системата може да се побере във всеки един физиотерапевтичен кабинет и предоставя уникална възможност за физиотерапия по забавен начин.

Психологическият ефект тук е много силен, защото както съвременната психология постановява, всеки физически проблем има психическа първопричина. Следователно, колкото по-спокоен е пациентът, толкова по-голям шанс има да се възстанови. На това разчита и тази нова разработка. Интерактивната игра позволява на пациента да не се чувства постоянно под лекарско наблюдение, а да се отпусне и да поиграе, докато едновременно с това развива двигателните си способности.

"Нирвана" предлага най-разнообразни "игри", в които пациентът да участва. Те наподобяват телевизионните и компютърни интерактивни игри, които са така популярни сред младото поколение. Пациентът се движи заедно с това, което се показва на екрана, или може да бъде предизвикван да извършва определени дейности.

Методът предлага цялостно активизиране на възприятията и способностите на лекувания. Интерактивното лечение е интересно, внася разнообразие, спомага за пробуждане на положителните емоции у пациента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).