Концерт "На гости у дома" в Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:59 / 31.03.2015
778
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
У дома тази седмица ще се завърнат двама изключителни музиканти. Емблематичните китаристи Ивайло Нинчев и Жеко Жеков - бивши възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф.Панчо Владигеров" ще зарадват своите фенове със самостоятелен концерт тази сряда. В Бургас те са изучавали тънкостите на китарата при Стоян Маринов.

Сега двете пораснали момчета са студенти в Националната музикална академия, специалност Поп и джаз изкуство.
Ивайло вече е трети курс и учи в класа на Цветан Недялков, а Жеко е първокурсник и се обучава при Огнян Весков. И двамата са стипендианти на Министерството на културата по Програмата за закрила на деца с изявени дарби.

И двамата са лауреати и носители на първи награди от конкурсите за изпълнение на българска музика "Върбан Върбанов" , Международен конкурс за класическа китара Кюстендил, Международен фестивал на класическата китара "Пеещи струни" в Гоце Делчев и други.

Харизматичните и многообещаващи музиканти, разчупват рамките на китарното изпълнение, вплитайки свои елементи и импровизация в музиката, която изпълняват. Артистични, оригинални и въздействащи, Ивайло и Жеко освен като добри инструменталисти се изявяват и като отлични вокалисти. Пред публиката те ще покажат, че не са забравили любимото си училище, където са направили първите стъпки на сцената и ще представят както класически, така и съвременни парчета. На всичко това могат да се насладят верните почитатели на музиката и любителите на китарата с виртуозните изпълнения на Ивайло Нинчев и Жеко Жеков.

Концертът "На гости у дома" се осъществява в рамките на проект "На концерт в сряда" , тази сряда - 1 април от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Софи Маринова ще сбъдне детската си мечта
В 30 грама тиквени семки може да си набавим магнезий, цинк и необ...
Двама афганистанци вкарали проститутка в апартамента на Петър Доч...
Гала: Аз ще съм баба на внучето си, не на Стефан
Хората над 65 години трябва веднага да спрат да пият алкохол
На фона на огромни загуби: Този шеф похарчи над 7 милиона долара ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).