Космическият кораб на Илън Мъск ще прелети над България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:24 / 27.05.2020
631
Космическият апарат “Crew Dragon" с двама астронавти на борда ще прелети над територията на България около 00:00 часа в полунощ, съобщава Европейската космическа агенция. 

Историческият полет, изпълнен от ракета и капсула на компания на милиардера Илън Мъск, трябва да започне в 23:33 часа българско време от Кейп Канаверъл, Флорида. Ракетата “Falcon 9" ще изведе капсулата с двамата астронавти Боб Бенкен и Дъг Хърли на път за Международната космическа станция.

Ако планираният старт се състои без закъснение и усложнения, космическият апарат се очаква да прелети над нашия континент от северозапад на югоизток, като ще се намира над Сърбия и България за по-малко от минута около 00.00 българско време. “Crew Dragon" ще мине последователно над Кюстендилско и Дупнишко, над Рила и Родопите и ще напусне условно пределите на страната в района на Смолян.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Рачков към Зуека: Надявам се да си партнираме на старини
Почина дизайнерът, изработил свещеническо облекло за папа Йоан Па...
Филип Киркоров празнува днес
Доста бременна е бившата на Борис Солтарийски
Нова любов в Hell's kitchen
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).