Костадин Михайлов спечели награда от конкурс за странджански народни песни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:52 / 29.06.2010
1851
Костадин Михайлов от с. Бродилово грабна приза "Георги Павлов" на Седмия конкурс за млади изпълнители на странджански народни песни, който се проведе на 27 юни в лесопарк "Бургаски минерални бани". Наградата му бе връчена от председателя на Регионалния съвет на тракийските дружества в Бургас Лазар Налбантов.

Двама солисти на ДФФ "Нестинарче" от Царево също се завърнаха с поредни награди от конкурса- Калина Костадинова с първа награда и Тинка Симеонова с трета награда във втора възрастова група. В конкурса участваха 42-ма млади изпълнители, но за приза се състезаваха само момчета и момичета над 16 години.

Младият странджански певец Костадин Михайлов се състезава в конкурса за приза "Георги Павлов" за четвърти път и има три първи награди от предишни участия. До момента е с 15 първи награди от участията си във фолклорни конкурси, но най-голямото му постижение е през 2007 г., когато спечелва лирата за странджанско мъжко пеене на конкурса "Орфеево изворче" в Стара Загора. 19-годишният младеж вече се цели по-нависоко и се подготвя за участие в националния фолклорен събор на 7 август в Копривщица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).