ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Коя е храната, която ни предразполага към рак? | ||||||
| ||||||
Дори няколко грама говеждо, свинско или агнешко с ежедневна консумация увеличава риска от развитие на рак на стомаха с 20%. С други думи, тези, които са участвали в проучването и са яли около 76 грама червено и месо, имали 20% по-висок риск от заболяването от тези, които яли 21 грама или просто по-малко. Учените анализирали данни от 500 хиляди пациенти. Също така, рискът е 15% по-висок за тези, които консумират около 54 грама червено месо на ден, в сравнение с тези, които ядат около осем грама. За тези, които консумират 29 грама месо на ден, рискът е с 19% по-висок от този, за хората които ядат около 5 грама говеждо, свинско или агнешко на ден, пише "Блиц". Обобщено, ако искате да намалите риска от заболяване като рак на червата, не трябва да консумирате ежедневно голямо количество месо. Разнообразете менюто си. Наблегнете повече на плодове, зеленчуци и супи и гарантирано ще бъдете по-здрави. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели | Покажи и всички отговори
Aнонимен
на 21.04.2023 г.
0
Aнонимен
на 20.04.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Нещо много интересно предстои в изоставения мол "Strand"
11:02 / 28.03.2024
От летището в Бургас обещаха полети до 85 дестинации в 25 държави
17:29 / 28.03.2024
Алкохолизиран криминален тип подлуди бургаските полицаи
09:17 / 27.03.2024
Някой изгуби много пари в Бургас и не си ги търси
14:28 / 28.03.2024
Обявиха предупреждение за Бургас! Ето какво ни очаква!
14:43 / 27.03.2024
Сирени ще вият в Бургас
15:19 / 28.03.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета