ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Коя е храната, която ни предразполага към рак? | ||||||
| ||||||
Дори няколко грама говеждо, свинско или агнешко с ежедневна консумация увеличава риска от развитие на рак на стомаха с 20%. С други думи, тези, които са участвали в проучването и са яли около 76 грама червено и месо, имали 20% по-висок риск от заболяването от тези, които яли 21 грама или просто по-малко. Учените анализирали данни от 500 хиляди пациенти. Също така, рискът е 15% по-висок за тези, които консумират около 54 грама червено месо на ден, в сравнение с тези, които ядат около осем грама. За тези, които консумират 29 грама месо на ден, рискът е с 19% по-висок от този, за хората които ядат около 5 грама говеждо, свинско или агнешко на ден, пише "Блиц". Обобщено, ако искате да намалите риска от заболяване като рак на червата, не трябва да консумирате ежедневно голямо количество месо. Разнообразете менюто си. Наблегнете повече на плодове, зеленчуци и супи и гарантирано ще бъдете по-здрави. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели | Покажи и всички отговори
Aнонимен
на 21.04.2023 г.
0
Aнонимен
на 20.04.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно море
10:25 / 12.05.2024
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
12:39 / 12.05.2024
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
12:27 / 12.05.2024
Първи кадри от катастрофата, която затвори стария път за морето
10:30 / 13.05.2024
Времето отново се обръща, гръмотевичните бури над Бургас вече са факт
15:48 / 12.05.2024
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
10:55 / 13.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета