Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Красива синоптичка изживя ад на морето, реши да разкаже на приятели
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 10.08.2020Коментари (0)2756
©
Най-красивата синоптичка на БНТ Ева Кикерезова живее втори живот, след като бе спасена от удавяне на българското Черноморие. От близо седмица вятърът по морето е необичайно силен и вдига големи вълни с мъртво вълнение, което е изключително опасно. На всички спасителни постове от дни се вее червен флаг, но въпреки това смелчаци не липсват. Сред тях е и синоптичката, която решава да се изкъпе за последно, преди да тръгне към София. Спасява я вторият й съпруг, който е бил спасител в САЩ.

Ето какво написа тя във Фейсбук:

"Много се чудех дали да ви споделя следната история, защото е доста лична и е от преди няколко часа, но ще го направя в знак на признателност и благодарност... Днес ни беше последният ден на плажа, а морето беше разкошно, с бурни вълни - перфектно за гмуркане под тях. Някъде към края на деня, когато вече нямаше почти никой на плажа, мъжът ми ми каза: “Искаш ли за последно да влезем?" - Исках и още как... Цял ден гледах как всички деца се забавляваха, а и все пак - за последно ще ни е... Влязохме и беше страхотно. Изкарахме може би около 20 минути. Аз винаги съм била доста уверена във водата и със самочувствие, че плувам добре. Без да се усетя обаче, за секунди попаднах в нещо, което по-късно разбрах, че се нарича рип и започна да ме тегли навътре. Междувременно вълните станаха огромни и много мощни. Разбиваха се много бързо една след друга и тъкмо да си поема въздух, веднага ме засипваше друга.

Опитвах се да хвана някоя вълна, която да ми помогне да изляза напред, но другата отзад ме дърпаше още повече навътре. Не мога да ви опиша с думи онова чувство, в което за първи път осъзнаваш колко си безсилен и безпомощен. Не можеш да викаш, защото нямаш въздух, няма и как да те чуят, а и може би бях вече доста навътре. Усещах, че се давя. В този момент от някъде се появи мъжът ми Django Bezokov, който се опита в началото да ме хване за ръка и да ме издърпа, но беше абсолютно безуспешно. Опитен плувец и силен мъж е, а и най-важното - бил е две години спасител на Атлантическия океан в Щатите. Аз обаче вече нямах почти никакви сили, нямах и въздух. Той се опитваше да ме повдига над вълните, поне да поема по-лесно въздух и да не се нагълтам с прекалено много вода, но беше практически невъзможно. Тогава предприе друга тактика и започна да ме избутва с всяка следваща вълна. Чувах само - “Ева, имаш ли дъно? Ева, идва нова, поеми въздух! Ева, дъното! Пробвай да стъпиш на дъното!"

А аз просто нямах дъно или точно го докосвах за миг и отново ми се загубваше, което означаваше, че ще ме захлупи следващата вълна. Дъх нямах, сили нямах, само усещах как ме хващаше през кръста и се опитваше да ме избута с вълните, като през цялото време ми казваше да се опитам да плувам с тях, а аз не можех и не можех... Не знам след колко опита, усетих това дъно, и започнах да плувам. Беше успял да ме избута настрани от силното течение... Веднага мина пред мен и ме издърпа и най-накрая успях да поема въздух. Извади ме на брега, а аз можех само да дишам, да кашлям водата, която поех и да плача в него...

Да плача и да му благодаря, че ме извади от най-опасната ситуация, която до този момент животът ми е предлагал. Беше страшно! Никога до сега не бях изпитвала такъв страх за живота си и никога до сега не се бях чувствала толкова безсилна и нищожна пред природата... Благодаря ти, Яворе! Спасявал си толкова много животи в Америка, а сега спаси и моя. Без теб сега щях да съм просто част от черната статистика. Благодаря ти, че си до мен!"



Още по темата: общо новини по темата: 379
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: