Куриоз от Родопите! Полицаи се вдигнаха на акция заради празен ковчег

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:21 / 24.08.2017
1467
"Край пътя в района на курортния комплекс "Белите брези" жител на едно от селата в околността открил празен ковчег. Подал сигнала в Районното управление и веднага започна акция. 

Търсехме труп, смятахме, че покойникът трябва да е някъде наблизо. Възможно беше ковчегът да е паднал от камион. Но се работеше и по зловеща версия - кражба на труп", разказва полицай, който е участвал в операцията, цитиран от 24rodopi.com. 

Докато десетина полицаи обикаляли брезовите и борови гори, в полицейското управление събирали сведения за последни смъртни случаи и погребения на територията на цялата област Кърджали. 

"Установи се, че е имало погребение, но ковчегът не е използван. Гурбетчия от района е загинал при трудов инцидент на строителен обект в столицата и от фирмата са поели всички разходи по транспортирането на трупа до Родопите. За целта ангажирали траурна агенция, която извършила всички дейности за... християнско погребение, защото в агенцията били подадени български имена. Починалият обаче бил погребан по мюсюлманските обичаи, защото бил мюсюлманин", твърди участвалият в операцията. 

Ангажираните за транспорта на ковчега от София до Ардино трябвало да го върнат обратно след погребението. За да избегне конфузна ситуация и излишни коментари, шофьорът изхвърлил ковчега в района на Белите брези и продължил за столицата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).