Лауреат на две награди "Оскар" напусна Украйна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:10 / 02.03.2022
952
Дни след като беше в Киев, за да заснеме сцени за документалния си филм за руското нашествие в Украйна, холивудският актьор и режисьор Шон Пен се оказа сред хилядите бегълци, искащи да достигнат до Полша, съобщи Ройтерс.

Той публикува снимка в Туитър, на която е с раница и дърпа багаж на колелца, докато върви по път между автомобили в колона. 

"Аз и двама колеги вървяхме мили до полската граница, след като изоставихме автомобила си край пътя. Почти всички автомобили на снимката бяха само с жени и деца, предимно без багаж, като колата е единствената им принадлежност", написа Шон Пен към снимката.

Говорителката на актьора в Лос Анджелис - Мара Бъксбаум написа в е-mail до Ройтерс, че Шон Пен е напуснал безопасно Украйна.

Тя не отговори на въпросите къде е той сега.  

Шон Пен не се уплаши и замина за Украйна, за да снима филм под бомбите в Киев. Той пристигна в украинската столица миналия четвъртък, като присъства на брифинг на президента Володимир Зеленски през първия ден от руското нападение. Той правеше запис за документален филм за кризата, съобщиха тогава от канцеларията на Зеленски. 

"Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна в Украйна. Страната ни му е благодарна за тази проява на кураж и честност", гласеше изявлението. В него се казваше също, че Шон Пен е интервюирал украински политици и военни, както и журналисти за филма, за който е посетил Украйна и през ноември. 

В изявление миналата седмица лауреатът на две награди "Оскар" нарече украинския народ "исторически символ на смелостта", а Украйна - "върха на копието за демократичното приемане на мечтите". 

"Ако им позволим да се бият сами, американската ни душа е загубена", написа Пен. 

Холивудският актьор и режисьор е известен политически активист. Той взима присърце и различни хуманитарни каузи, като подпомагането на пострадалите от урагана Катрина, от земетресението в Хаити през 2010 година, от наводненията в Пакистан през 2012 година.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4312):
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
Още новини от Любопитни новини:
Сестрата на Маги от "Ергенът" - невероятна красавица
Стефанка Митева за японските анимации: Митовете и легендите оживя...
Ергенката Валерия потъна в скръб заради загуба
Росица Кирилова замина сама за Виетнам
Помните ли я? "Ледената кралица" Асдис Ран може да стане президен...
Една от най-големите столици в света потъва


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).