Лекар от Бургас: Това е основната причина за намаляване продължителността на живота в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
09:05 / 23.05.2023
66464
Сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания са основната причина за намаляване продължителността на живота в България. Това заяви д-р Светослав Тодоров - неврохирург и зам.-директор на УМБАЛ Бургас по повод изнесените данни на НСИ за това че очакваната средна продължителност на живота намалява с 1.7 години.

"Околната среда, мръсният въздух, здравословният начин на живот, стреса – всички тези фактори допринасят за намаляване на продължителността на живота. Качеството на храната също е причина за намаляване на продължителността на живота. Затлъстяването е предпоставка за отключване на автоимунни заболявания и диабет. Липсва ни профилактика, затова болниците са пълни с пациенти, които понякога пристигат късно", каза д-р Тодоров.

Той е категоричен, че детско-юношеската възраст е преходен период, в който родители, учители, лични лекари трябва да отделят повече внимание и да научат децата да живеят здравословно.

"Да осигурим покой на тялото и ума си на първо място. Да мислим позитивно, да спортуваме, да се храним здравословно, да обръщаме внимание на нещата, които наистина ни правят щастливи", препоръча медикът, цитиран от NOVA.

Виж коментарите (11)
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...
Къде отслабваме най-бързо, когато сме да диета?
Катето Евро: Ще вдигна паметник на този, който ми помогне да отка...
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за вой...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).