Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Любимата на цял свят Селин Дион страда от рядко нелечимо заболяване
Автор: Екип Burgas24.bg 14:41 / 08.12.2022Коментари (0)783
© Instagram
Певицата Селин Дион е диагностицирана с болест на Мерш-Волтман (синдром на скованата личност или SPS), който кара мускулите да се напрягат неконтролируемо.

Синдромът на скованата личност е автоимунно неврологично заболяване. Подобно на други видове неврологични разстройства, SPS засяга мозъка и гръбначния мозък (централната нервна система). Автоимунното разстройство възниква, когато имунната система неправилно идентифицира нормалните телесни тъкани като вредни и ги атакува. Заболяването превръща страдащите в "човешки статуи", тъй като постепенно блокира тялото и в крайна сметка оставя хората неспособни да ходят или да говорят.

Въпреки че няма лечение за състоянието, съществуват методи за забавяне на прогресията, като Селин разкрива, че прави всичко възможно, за да сведе до минимум симптомите.

54-годишната певица се обърна към феновете си с емоционален пост в Instagram, в който разкри, че заради "редки неврологични проблеми“ някои от концертите, които са част от турнето "Courage World Tour“, ще бъдат с променени дати - през 2024 г. Сред анулирани изявите на Дион са в Тел Авив, Никозия, Атина, Букурещ.

"Много съм тъжна да ви съобщя, че не съм готова за турне в Европа през февруари“, каза Дион. Турнето ѝ трябваше да стартира в Европа от Чешката република. 

"Здравейте на всички, съжалявам, че ми отне толкова време да се свържа с вас. Всички вие ми липсвате толкова много и нямам търпение да бъда на сцената и да говоря с вас лично. Както знаете, винаги съм била отворена книга и не бях готова да кажа нищо преди, но сега съм готова. От дълго време се боря с проблеми със здравето си и ми беше много трудно да се изправя пред предизвикателствата и да говоря за всичко, през което преминавам. Наскоро ми поставиха диагноза за много рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на скованата личност, което засяга 1 на всеки милион души. Въпреки че все още не знаем много за това рядко състояние, вече разбрахме, че именно то е причината за всички спазми, които имах. За съжаление, тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, понякога причиняват трудности при ходене и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея както преди. Болно ми е да ви кажа днес, че това означава, че няма да съм готова да подновя турнето си в Европа през февруари. Имам страхотен екип от лекари, които работят заедно с мен, за да ми помогнат да се оправя, както и моите скъпоценни деца, които ме подкрепят и ми помагат. Работя усилено с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, за да изградя обратно силата си, но трябва да призная, че това е борба. Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да правя най-много. За да мога да ви докосвам отново с него, нямам друг избор, освен да се съсредоточа върху здравето си в момента и имам надежда, че съм на път да се възстановя. Обичам ви много и наистина се надявам, че ще мога да ви видя отново съвсем скоро", съобщи певицата в Instagram.

Селин Дион за първи път намекна за здравословните си проблеми през януари, когато отмени северноамериканското си световно турне "Courage“ от 9 март до 22 април. Според прессъобщение, публикувано на нейния уебсайт, тя е била принудена да се откаже от концертите поради "тежки и упорити мускулни спазми".

Съобщението дойде три месеца след като трябваше да отмени участие в Лас Вегас заради същия здравословен проблем.

През последните няколко десетилетия Селин Дион стана известна като "Кралицата на Лас Вегас" заради изключително успешните си изяви там, припомня Vesti.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: