Маргарита Хранова безкрайно обидена, отказаха й пожизнена пенсия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (19)
16:00 / 24.09.2019
3005
"Не ми се коментира! Не мисля, че отново ще си подам документите за тази парична награда", така Марги Хранова коментира отказа на държавата да й присъди пожизнена парична награда за принос към нацията - своеобразна пенсия за всички родни творци с малки или изобщо никакви пенсии.

Наградите бяха създадени след серия репортажи за Борис Годжунов - тежко болен и без никаква пенсия. Той, както и куп естрадни легенди, се оказаха без платени осигуровки, тъй като документите, пазени от някогашната Концертна дирекция, са изчезнали.

Хранова, изпяла толкова много хитове, вече се пенсионира с минимална пенсия. Преди три години съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда. Три години не получава никакъв отговор, докато накрая става ясно, че не е одобрена. 

"Трябва ли човек да грохне, за да получи някакъв вид помощ? Чувствам се безкрайно досадна, много е обидно да звъниш и да питаш "Абе какво става?". Все едно просиш тази награда. Все пак представих цяла папка документи със заслугите си и накрая комисията ги отхвърли. Много ми е обидно", категорична е легендата. 

"Обидно е такива хора, дали толкова много на страната си, да получават мизерни пенсии", коментира и Вежди Рашидов. За пожизнена награда от 700 лв. са кандидатствали 133 души, от тях одобрени са 47, предават от Телеграф.

Виж коментарите (19)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).