Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Математик разкрива как да увеличите шансовете си за печалба от лотарията
Автор: Рени Томович 14:06 / 06.04.2023Коментари (0)29776
©
Имате шанс едно към 300 милиона да спечелите джакпота и въпреки че уцелването на лотарията може да звучи невъзможно, един математик споделя как е възможно, пише Daily Mail.

Говорейки пред WIRED, Райън (Скип) Гарибалди каза, че избирането на непопулярни номера, купуването на билети от щати, които продават най-малко, и изборът на правилните изтрити увеличава шансовете.

Експертът разкри една ужасна грешка, която може да ви попречи да спечелите милиони - избирането на дати за игра, което повечето хора правят.

"Друг съвет може да бъде, ако погледнете билета, където избирате номерата си, не избирайте просто колона с числа на този билет, например, защото някои хора ще направят това“, каза Гарибалди пред WIRED.

Американците харчат близо 100 милиарда долара за държавни лотарии годишно, надявайки се да спечелят сума, променяща живота им, но обикновено си тръгват с празни ръце.

Най-големият национален Powerball беше през 2016 г., когато джакпотът достигна колосалните 1,586 милиарда долара, разделени между три билета от Калифорния, Флорида и Тенеси.

Но тъй като хората се насочват да купуват билетите си всяка седмица, Гарибалди сподели някои знания за това какво да правите и какво да не правите.

Той каза пред WIRED, че изборът на последователни числа може да бъде добър ход, тъй като е помогнал на Ричард Лустиг да спечели четири пъти в местната лотария във Флорида за ,038,499.92.

Лъстинг, който си отиде през 2018 г., каза преди това, че е реинвестирал печалбите в закупуване на повече лотарийни билети, използвал е ръчно подбрани последователни номера и е използвал постоянно едни и същи числа.

"Това няма да увеличи шансовете ви за победа“, каза Гарибалди, директор на Центъра за комуникационни изследвания в Ла Джола, Калифорния.

"Това нещо ще ви даде същия шанс да спечелите джакпота, както всеки друг метод за избор.

"Въпреки това, ако погледнете такъв билет, изглежда странно. Толкова много последователни числа ви помагат да не споделяте джакпота, което е добре.“

Друг съвет, когато играете на местната лотария, е да купувате в щати, които продават най-малко билети.

Проучване на LendingTree показва, че жителите на Масачузетс са похарчили най-много на глава от населението за лотарийни билети и скреч-оф през 2020 г.

"Жителите са похарчили 805,30 долара на глава от населението през 2020 г. — последните налични данни — по-малко от североизточните щати Ню Йорк (455,93 долара) и Роуд Айлънд (429,88 долара)“, се казва в проучването .

Следват Джорджия (9,51) и Мичиган (8,51).

В долния край са Северна Дакота (,93), Уайоминг (,08), Монтана (,21), Ню Мексико (,00) и Оклахома (,67).

Алабама, Аляска, Хавай, Невада и Юта са единствените щати, които не участват в лотарията.

"Има класически пример за Орегон през 1999 г.“, каза Гарибалди.

Те имаха джакпот от 000 000 и въпреки това не продадоха толкова много билети, а това означава, че когато си купите билет в такъв тираж, е малко вероятно да споделите джакпота.“

Математикът също така даде съвети как да печелите много от скреч-офове, което включва използването на интернет във ваша полза.

Той препоръчва да проверите сайтове като scratchoff-odds.com , което ви позволява да видите конкретни билети във вашия щат и награди, които все още не са поискани.

Но ако трябва да спечелите от лотарията, Гарибалди предлага да изберете игра, която ви позволява да познаете четирицифрено число и да заложите шестпосочното поле.

"Това означава, че ще заложите на четирицифрено число с повтарящи се цифри, като 1122 или 1212, и ако заложите шестпосочна кутия, тя залага всичките шест възможни начина за записване на число с две единици в него и две двойки в него — каза той.

"Ако направите това, шансовете ви за печалба са едно към 1667 и в повечето щати, ако постигнете това, ако спечелите този залог, ще получите 800 долара, което означава, че трябва да отидете в офис на лотарията.

"Вероятно ще загубите пари, само за да знаете.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: