Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мери ще пее на Юбилейния концерт на Математическата гимназия
Автор: Иван Сотиров 14:32 / 25.05.2021Коментари (0)1922
©
Мария Мутафчиева се връща в родния Бургас специално за повода – 50 години от създаването на Математическата гимназия, която е завършила. Певицата ще вземе участие в юбилейния концерт, който ще се проведе на 27-ми май, от 18:30 ч., в Летния театър на града. На събитието ще се представят и ще присъстват талантливи ученици, техните любими преподаватели, гости и приятели на елитното училище.

"Честит 50-годишен юбилей на всички, свързали живота си с ППМГ "Акад. Никола Обрешков“ в Бургас! Удивително е как човек съумява да построи живота си, целия си свят около мястото, в което пребивава, където учи! Математическата гимназия бе любимо място за мен и моите съученици. Бяхме вторият випуск от експерименталния тогава прием в гимназията с изпит след шести клас – една година по-рано. На следващата година, когато беше същинското кандидатстване, влязох отново там с максимален брой точки от олимпиадата по математика. През всичките пет години в гимназията учех сред наистина отлични математици. Високото ниво безспорно се дължеше на изключителните ни учители – хора, загрижени за нас, всеотдайни и взискателни в работата си, но и окуражаващи и мотивиращи ни да се развиваме в различни посоки. Имахме чудесни взаимоотношения и със съучениците ми – истински, открити, нормални човешки отношения! Гимназията ми даде приятелства за цял живот, упоритост и свободомислие, и онова пагубно желание да реша всяка задача, да се справя с всеки проблем, да се опитвам винаги да докарам нещата докрай!“ – споделя Мери.

Мария Мутафчиева – Мери е вокал и автор на песните на една от най-популярните и обичани български групи – Мери Бойс Бенд. Завършила е ППМГ "Акад. Н. Обрешков“ в Бургас, след което специалността Славянски филологии в СУ "Св. Климент Охридски“. Свири от шестгодишна възраст на пиано. В нейна визитна картичка се превръща тоталният хит "Непознати улици“, който е поместен в учебник по музика за първи път през 2008-ма. През 2017-та и 2018-та в учебници по музика влизат и песните ѝ "Дългият път към дома“ и "Слънчогледите“. Мери Бойс Бенд е повече от 25 години на музикалната сцена, с множество студийни албуми и концерти зад гърба си. Носител е на музикални награди и номинации за песните, текстовете и албумите си, както и на призовете "Най-добра група 1996" и "БГ Група 2012". През 2012-та излиза нова, презаписана версия на култовия албум "Непознати улици“, както и стихосбирка на Мария Мутафчиева с това име. Тя започва да провежда и Национален поетичен конкурс за гимназисти. През последните години работи по свой солов албум.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: