Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Международен конкурс търси кандидати с идеи за иновативни транспортни услуги за незрящи
Автор: Пламена Николова 10:59 / 08.09.2021Коментари (0)1285
©
Международен проект за иновативни транспортни услуги за незрящи и частично зрящи пътници в Дунавския регион обяви конкурс за идеи, които да помогнат на незрящите и хората с увредено зрение да получават актуална информация и достъпни услуги на летища, железопътни, автобусни и морски гари.

Една от целите на проекта ДАНОВА, съфинансиран по европейската програма за транснационално сътрудничество "Дунав“ 2014-2020 (Danube Transnational Programme), известна под името Interreg, е да разработи пакет от нови услуги и умения, които да позволят на хората с увредено зрение да пътуват независимо и равнопоставено. Партньор на проекта от българска страна е Българската асоциация за трансфер на технологии и иновации (БАТТИ). Неправителствената организация апелира всички, които имат идеи и предложения за решения, които биха могли да подобрят достъпа до транспортна инфраструктура за хора със зрителни проблеми, да се включат в конкурса.

"Отправяме поканата си към иноватори, професионалисти, концептуалисти, предприемачи, творчески личности от всички среди, стартиращи компании, изследователски организации и бизнеси, разработващи иновативни решения. Чрез участието в конкурса, те ще имат възможност да обсъдят своите идеи с международни инвеститори, заинтересовани страни от сферата на транспорта и организации, представляващи незрящите хора. Избраните идеи ще бъдат представени на финалната конференция във Виена, като разходите за транспорт и настаняване ще бъдат покрити от проекта. Кандидатите ще имат допълнителна възможност да осъществят контакт и да получат обратна връзка за идеите си от инвеститори и професионалисти в областта на транспорта“, коментираха от екипа на ДАНОВА.

Поканата за участие в конкурса за иновативни идеи за достъпност до транспортни съоръжения за незрящи и частично зрящи хора е отворена чрез следната форма за регистрация до 15 октомври 2021 г. Заинтересованите могат да отправят въпросите си до 11 октомври. Първата среща на международното жури е планирана за средата на ноември, решението за селектираните идеи ще бъде обявено на 1 декември 2021 г. Формата за регистрация се попълва на английски език, като от БАТТИ обещаават да съдействат на кандидатите при необходимост от превод.

Приемат се идеи в две категории:

Модификация на съществуваща среда (Modifications of the built environment):

Адаптиране или преобразуване на конкретна среда по начин, който да я направи по-достъпна за хора със зрителни проблеми; това са подобрения или допълнения, които биха могли да се инсталират към съществуващ инфраструктурен обект или съоръжение;

Помощни технологии (Assistive technology): продукти, предназначени конкретно за подпомагане на хора със зрителни увреждания в транспортната и мобилната инфраструктура.

Предложението трябва да цели безопасна и независима мобилност на незрящите и частично зрящите пътници. Предложенията ще бъдат оценявани от международно, многопрофилно жури, състоящо се от представителни на партньорските организации и външни експерти. Предмет на оценка ще бъде качеството на идеята и пряката и връзка с транснационалната концепция за изцяло достъпна транспортна система за незрящите и частично зрящите пътници в Дунавския регион.

Екипът на ДАНОВА очаква Вашите вдъхновяващи, иновативни и полезни идеи! 

За повече информация за конкурса, следете официалната интернет страница и социалните медии на проект ДАНОВА:

Facebook: https://www.facebook.com/Interreg-DANOVA-100215245178279/

DTP Web: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danova

Instagram: https://www.instagram.com/interregdanova/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: