Михаил Димов: "Театърът на сетивата" не се гледа, преживява се

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:47 / 15.03.2023
629
Когато става дума за театър, става дума за виждане. "Театърът на сетивата" не се гледа, всъщност той се преживява. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" артистичният директор на "Театъра на сетивата - София" Михаил Димов.

"Зрителите или пътуващата публика в театъра на сетивата не виждат – било то защото са със затворени очи или защото е толкова тъмно, че нищо не виждаш. Става дума за един спектакъл, който се преживява с всички сетива, който е за много ограничена публика и всеки от пътуващата публика влиза на точно определен час – през 6 минути, и тръгва по един път. И на този път, който трае час и половина той се среща с актьорите и взаимодейства с тях лично, което е изключителен лукс", допълни Димов.   

По думите му в театъра на сетивата публиката съпреживява, но не може да повлияе на действието и добави: "Точно този съкровен личен момент на среща между две човешки същества прави Театъра на сетивата толкова специален". 

"Театралният спектакъл НЕОТОПИЯ идва да разкрие и демаскира факта, че ние вече живеем в театър на сетивата, да свали маските на живота. Нашият свят е театър на сетивата и всички сме режисьори и актьори на живота си роли, използваме петте сетива, за да преместим гледната точка, идентичността, да излезем от състояние на наблюдател, на буден, на зрител на това, което се случва, в състояние на преживяващ, интензивно преживяващ.", каза още  артистичният директор. 

"Този вид изкуство е изкуство на бъдещето, като това изкуство ще се разгръща все повече във времето", добави още визионерът Михаил Димов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).