Митьо Пищова ще стяга пищна софра на морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:15 / 11.08.2022
885
Печено агне, омари, скариди и марково уиски на корем са само част от тежката софра, която Митьо Пищова ще зареди за рождения си ден навръх Успение Богородично. На 15 август любимецът на народа празнува 67-и рожден ден, като ще събере 30 от най-близките си хора в ресторант на морето. Това сподели бохемът от Арбанаси пред "България Днес".

Пищова вече е приготвил пет бона за тържествената вечер в понеделник. Този път Димитър Маринов няма да прави разхищения, а 8-годишното обикаляне по болниците у нас и в чужбина се е отразило на вездесъщия Митьо с най-известната любовна писалка.

"За 67 години разбрах - семейството е най-важно, парите не струват. Познавам много богати хора, които са сами като кучета. За какво са им тези пари тогава? Ще събера само най-близките ми хора, които бяха до мен през всичките тези години на обикаляне по болници и ми помагаха. Иво Карамански ме научи да храня бедните и да ставам в рейса на възрастните хора, да съм добър човек. Ако и синът ми е добър и почтен, и той трябва да дойде на рождения ми ден. Само той ми остана. Родителите, баба ми и дядо починаха", сподели пред вестника Пищова.

Сред поканените на тържеството са шестима медици, които имат ключова роля в спасяването на живота на Маринов. Любимецът на народа се видя в чудо в последните години заради многобройни здравословни проблеми.

В началото на декември 2020 г. Пищова даде теле за курбан, след като мина изключително тежко през коронавируса. Година и половина по-рано се подхлъзна и нарани тежко три прешлена на гърба. В Израел лекари му имплантираха пластини с болтове в гръбнака, които да го придържат.

Преди това Митьо преживя два инфаркта, едва не му ампутираха крака заради гангрена, месеци наред бе лекуван във великотърновската болница, придвижваше се с проходилка вкъщи и успя да се пребори за живота си. А след това лежа в болница и заради кръвоизлив в дебелото черво.

Желаем му да е жив и здрав и да няма повече проблеми!

Виж коментарите (2)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Как да изберем най-доброто агнешко?
Луиза Григорова тръгна на приключение с кемпер
С тази рецепта за козунак на почти век няма да сбъркате
Звезда от "Под прикритие" шашна мрежата: Ето така съчетавам работ...
Бургаското Барби: Ще сложа 37-а вливка с хиалурон в устните си
Кобрата не успял да чуе последните думи на баща си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).