Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Монахини ограбиха училище, за да залагат във Вегас
Автор: Екип на Burgas24.bg 11:00 / 27.04.2019Коментари (0)1621
©
Две американски монахини признаха, че са отмъкнали около 0 000, за да платят екскурзиите си до столицата на хазарта Лас Вегас, пише британският Independent.

През последните 29 години сестра Мери Крюпър е директор на католическото училище "Сейнт Джеймс“ в град Торанс, близо до Лос Анджелис. От 20 години там работи като учителка и най-добрата ѝ приятелка Лана Чанг. Въпреки праведния си на пръв поглед живот, двете монахини имали тайно и не особено богоугодно хоби – обичали да залагат и честичко посещавали Лас Вегас. Скандалното в случая е, че го правели, крадейки средства от сметката на училището.

Ако и вие обичате да изпробвате късмета си с хазартни забавления, но нямате възможност да отскочите до Вегас, посетете Efirbet, за да научите кои са най-добрите платформи за залагания в интернет.

Отстранените вече монахини не са признали греховете си доброволно. Злоупотребите са установени по време на одиторска проверка на училищните финанси. Източените суми възлизат на почти половин милион долара, но любопитното в случая е, че това са само трансакциите от последните шест години, които данъчните са успели да проследят. Според запознати със случая те са извършвали злоупотреби от най-малко десет години насам.

Повод за цялостната финансова инспекция става новината, че сестра Мери Крюпър е решила да се пенсионира по-рано. Приблизително по същото време родителите на един от учениците помолили да им бъде предоставено копие от чек за платена годишна такса. Служителите на учебното заведение остават изненадани, когато откриват документа, защото установяват, че средствата изобщо не са депозирани по сметката на "Сейнт Джеймс“. Двете дами са присвоявали пари от училищните такси, от субсидиите и даренията за учебното заведение.

"Отнели са пари от децата в училището, от деца, които се нуждаят от тези средства“, посочва Франсис Граймс от католическата църквата в града.

Монахините използвали парите, за да плащат почивките и пътуванията си до Лас Вегас, докъдето редовно летели по време на училищните ваканции.

"Знае се, че са обичали да пътуват. Знае се, че са посещавали казина и истината е, че са използвали училищната банкова сметка като лична“, коментира Мардж Граф – адвокатът, представляващ интересите на училището "Сейнт Джеймс“.

За да финансират забавленията си, двете приятелки използвали стара банкова сметка на училището, разкрита през 1997 г. Бившата директорка с години отклонявала част от получените чекове и ги депозирала именно там.

Повечето родители от общността са шокирани от новината. Сред тях обаче има и такива, които никак не са изненадани.

"Честно казано, изобщо не съм шокиран. През годините имаше няколко проекта, за които търсихме финансиране, но не успяхме да ги придвижим напред поради липса на средства“, коментира родител, пожелал да остане анонимен.

Сред засегнатите има и хора, които изказват подкрепата си за двете обвинени монахини.

"Обвиниха ги, преди да разполагат с категорични доказателства. Намирам това за много притеснително“, смята Саманта Пиърс – бивша ученичка, чието дете също учи в "Сейнт Джеймс“.

Мери Крюпър и сестра Лана Чанг, която е преподавала на осми клас, членуват в ордена "Сейнт Джоузеф“. Самите те все още не са направили изявление, но от ордена коментират, че са признали за действията си.

"Сестра Мери Маргарет и сестра Лана ми споделиха и помолиха да изкажа пред вас дълбокото им съжаление за всичко, което са извършили. Те самите, както и целият им орден, се молят да не сте загубили доверие и вяра в преподавалите и служителите на училището“, пише в изявление до родителите монсеньор Майерс от цъкрвата "Сейнт Джеймс“. От училищното настоятелство са категорични, че финансовите злоупотреби не са влошили качеството на обучение.

Любопитното в случая е, че бившите служителки са поднесли извиненията си и са обещали да върнат отнетите суми. Все още обаче не е ясно откъде Крюпър и Чанг ще вземат средства, за да възстановят парите на училището.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: