Море, пясък и сняг - вижте една от най-красивите гледки в света

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:52 / 08.08.2022
674
Море, пясък и сняг. Пример за уникалността на Майката природа. Префектурата Тотори е по-известна и като място на най-голямото образувание на дюни на територията на Япония.

По протежение на западния й бряг са пясъчните дюни. Разходката по задвижваните от снега дюни, с океана пред вас, е като сън. Това страхотно място се намира в сърцето на геопарка San’in Kaigan.

 

През зимата студените въздушни маси от Сибир духат към Япония, като в процеса набират влага от Японско море. Влажният студен въздух се сблъсква с планините по крайбрежието на Японско море, което води до обилен снеговалеж. В някои райони има екстремни количества валежи с дълбочина на снега от три до шест метра.

Япония предлага много популярни дестинации за търсачите на снежни приключения. Снежният сезон в Япония е дълъг и на някои места започва още през ноември и продължава до май, като пикът е през февруари.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас
Цитиридис изглежда като бургаска батка
Днес празнува една от най-обичаните ни актриси


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).