Муки окончателно се прости с наследството на баща си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:11 / 06.03.2024
1607
Бащиното наследство на Мария Грубешлиева-Муки е било отнето за втори път от нея. Още преди години дъщерята на голямата комедийна актриса Стоянка Мутафова се оплака, че брат ѝ Божил е присвоил и нейния пай от имането на баща им Леонид Грубешлиев. Сега обаче съпругата на Божил го докарала почти до просешка тояга. Муки отдавна е загубила надежда, че ще си върне имотите, но била непреклонна, че след предателството не желае да контактува с брат си при никакви обстоятелства.

"Те ме лишиха от цялото наследство на баща ми абсолютно несправедливо. Аз съм простила вътрешно, но Стоянка не можеше да го направи. Затова в нейна памет няма да се пречупя. Брат ми живее в Ню Йорк и той няма деца, така че родът ни завършва с нас. Той беше женен, но не стана баща, а отгледа детето на съпругата си, но те се разделиха. Доколкото знам, е преживял доста тежък развод и жена му много лошо го е изиграла и му е взела повечето имоти по същия начин, както той постъпи с мен“, разкрива щерката на Мутафова.

Конфликтът между нея и единствения ѝ жив роднина възникнал преди точно 10 години заради наследството, което баща им им оставил след смъртта си. Тъй като последните си години на тази земя Леонид Грубешлиев изкарал в Америка заедно със сина си, Божил взел цялото имане, възлизащо на хиляди долари, вложени в банкови влогове, както и в имоти. Името на Муки, макар тя също да била пълноправен наследник, не присъствало в завещанието на баща ѝ и така тя останала без пукнат лев от него след кончината му.

Грубешлиева се надявала брат ѝ на добра воля да ѝ предложи да си поделят наследеното, но това не се случило. През годините тя неведнъж осъществявала връзка с родственика си, който живее в Америка, но до споразумение относно парите на раздора така и не се стигнало. Тя обаче не се наела да си търси правата по съдебен път, защото завещанието било уредено според американските закони.

За последно Муки се чула с брат си покрай кончината на Стоянка Мутафова, когато той я потърсил, за да ѝ изкаже съболезнования. Дори тежкият за нея момент не я пречупил да му прости и да загърбят търканията от миналото.

Грубешлиева продължава да обитава наследствения апартамент от майка ѝ, намиращ се в елитна кооперация в столичния квартал "Лозенец“. 72-годишната Муки живее добре и без лишения благодарение на спестяванията на покойната актриса, печалбите от книгата, която написа за нея, и наема от друг апартамент, който навремето Мутафова закупила с цел инвестиция и завещала на щерка си, която е единствена нейна наследница. Пенсията на Мария продължава да бъде социална заради липсата на достатъчно трудов стаж, припомя "Ретро".

Виж коментарите (3)

Още по темата (5464):
21.05.2024 Натали Трифонова подари себе си на Петър Дочев за рождения му ден
21.05.2024 Полина от Hell’s Kitchen стана фолкпевица
21.05.2024 Синът на Надежда със специални думи към нея след края на "Ергенът"
21.05.2024 Шокираща сцена на изнасилване в новия филм на Мария Бакалова
21.05.2024 Митко Щерев за най-известната си песен: Намирах я за демоде
21.05.2024 Продават имението на Елвис
Още новини от Любопитни новини:
Полина от Hell’s Kitchen стана фолкпевица
Шокираща сцена на изнасилване в новия филм на Мария Бакалова
Голямо признание за Лили Иванова
Тази билка лекува стомаха и помага при лечението на кисти
Митко Щерев за най-известната си песен: Намирах я за демоде
Много звезди и много причудливи тоалети на червения килим в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).