"Музика в картини" в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:29 / 18.11.2014
880
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Музика в картини" е поредната изненада, която ще поднесат децата и преподавателите от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф.Панчо Владигеров" на своята публика. На сцената в новата концертна зала на училището освен музиканти, ще се качат и художници, които се обучават в новите специалности "Сценични костюми" и "Рекламна графика".

По време на живите музикални изпълнения, майсторите на четката ще рисуват и ще се опитат да пресъздадат емоцията и настроението на концерта върху платната си. Младите таланти ще преплетат двете изкуства - музика и рисуване, а публиката ще получи пълен триумф на сетивата. Експериментът на живото свирене и рисуването пред зрителите ще покаже взаимното въздействие на образ и звук. Една от идеите на този концерт е да покаже и комуникацията между артистите от различни сфери на изкуството. Много често при създаването на конкретен продукт е необходимо творците да се обединят, за да създадат нещо завършено.

В програмата са включени произведения на Чайковски, Дебюси, Шуберт, Сен-Санс, Моцарт и други. Те ще бъдат изпълнени от деца от 2 до 12 клас на пиано, цигулка, флейта, акордеон и ударни инструменти. На сцената ще се изявят Китарен ансамбъл и Квартет чели, както и възпитаници от класовете по класическо пеене. Водещ на проявата ще бъде Юлия Манукян - дългогодишен преподавател в Музикалното училище.

"Музика в картини" е част от стартиралият преди време проект на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф.Панчо Владигеров", който представя цикъл концерти, озаглавен "На концерт в сряда". 

"Музика в картини" - тази сряда - 19 ноември, 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кар...
Българската звезда от най-хитовете турски сериали, спечелила мног...
Тези популярни Тик Токъри вече имат втора рожба
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars
Звездите бързо влизат във форма, ето как


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).