Музикалното посреща патронния си празник с тържествен мултимедиен спектакъл

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:07 / 12.03.2017
1349
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По традиция Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас ще посрещне патронния си празник с тържествен мултимедиен спектакъл. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 118 години е роден един от най-изтъкнатите представители на българската музикална култура - Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.

Тази година бутиковата проява носи името "Bella Italia", защото именно Италия е страната, на чиято територия се намира 2/3 от цялото културно наследство на Европа и е белязала световното изкуство както никоя друга страна по света. Защото Италия е емоция, която разтърсва, страст, която завладява, вълшебство, което омагьосва, красота, която покорява, приказка, която вълнува и музика, която опиянява.

Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство, децата ще разкрият на своята публика красотата и вдъхновението на Италия.

На сцената ще прозвучат произведения на Верди, Пучини, Доницети, Паганини, Монтеверди, Леонкавало, Албинони, както и любимите на всички канцонети и филмова музика.

Музикалните щедьоври ще бъдат интерпретирани от Камерен оркестър на Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" с диригент Петя Тончева, Младежки хор с диригент Анета Данаилова , Ансамбъл тромпети и индивидуални изпълнители.

В празничната проява участие ще вземат и децата от балетните класове с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова и Диляна Бахматова, както и ученици от 10,11 и 12 клас , специалност актьорско майсторство с преподаватели Георги Минков и Даниела Георгиева.

Специални гости на сцената ще бъдат ученици от Гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски" - Бургас. Магията на сцената ще се случи под режисурата на Христо Симеонов, който заедно с младите артисти ще разкаже на зрителите, защо Италия е изкуство, музика и вдъхновение, защо Италия е любов.

Мултимедийният Концерт - спектакъл ще се състои на 13 март от 19 часа в Салона на Бургаска Опера, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).