Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
На Атанасовден на изложба за Атанасовско езеро
Автор: Екип Burgas24.bg 09:03 / 14.01.2011Коментари (2)1783
© Burgas24.bg
На 18 януари 18 фотографии ще разкрият част от красотата на Атанасовско езеро в изложба, представяща най-добрите снимки участвали във фотоконкурса "Атанасовско езеро - хората, птиците, солта", посветен на 30 години от обявяването на езерото за резерват. Неслучайно сме избрали датата 18 януари за откриване на изложбата, когато православната църква почита паметта на Свети Атанасий Велики, чието име носи езерото. 

Организатори на фотоконкурса и на изложбата са Българско дружество за защита на птиците, Българска Фондация Биоразнообразие и Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас. 

Фотосите в изложбата са селектирани от общо 53 снимки на 13 любители фотографи, които се състезаваха за наградата - участие в специален фототур из Бургаските езера със специалист орнитолог. Всички наградени фотографии вече красят страниците на календар за 2011 г. на проект "Живот за Бургаските езера" на БДЗП, финансиран от програма LIFE+ на ЕС.
Първото място грабна Жечо Планински с две свои снимки - на малката черноглава чайка - един от най-характерните обитатели на естествената лагуна и снимката със заглавие "Сол". Второто място е заето също от две снимки на Диди Андреева, която е запечатала друга красота на езерото - "Криволичещите пътища на солта" и "Пътека към града". На трето място бе отличена снимката на Димитър Градинаров с името "Сърф", изобразяваща радостта на младежите от съприкосновението с лечебната кал на Атанасовско езеро. Останалите автори в изложбата са Станислава Янева, Георги Иванов, Антонина Димовска, Николина Колева и Веселин Михайлов. 

Силно въздействащи са фотографиите на езерото при залез слънце. Лугата и калта, които са част от богатството на Атанасовско езеро и са привлекателното място за много от жителите на Бургас са запечатани в по-голямата част от фотосите. Всички снимки впечатляват с хармонията постигната между природното богатство на естествения водоем и създаденото от човека в него.

Заповядайте на 18 януари (вторник) 2011 г. от 18:00 часа в залата на улица "Конт Андрованти" №5, когато официално ще бъде открита изложбата "Атанасовско езеро - хората, птиците, солта". Тя ще може да бъде посетена до 25 януари. Всеки посетител също може да направи своя избор и да определи коя снимка да спечели "Наградата на публиката" като гласува по време на изложбата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на stas
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: