Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
На такава вечеря не сте били!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:28 / 05.04.2023Коментари (0)1237
© Instagram
На това събитие не е позволено да носиш никакви дрехи. Идеята е на модела Чарли Ан Макс. Частните сбирки са наречени The Füde Dinner Experience. След като Макс одобри гостите, те се събират, за да се насладят на "освобождаващо пространство, което празнува най-чистото ни аз чрез готвене на растителна основа, изкуство, голота и любов към себе си.“ Казано по друг начин: това е голо веганско парти с куп непознати.

Удоволствието струва 88 долара, а домакинът Чарли Ан Макс започва да предлага услугата през 2020 година. Вечерите първоначално били само с покани, но по-късно започнали да идват и хора, които са чували за тях от социалните мрежи и от други места. "Поканите“ се разпродавали много бързо, заявява Чарли пред The New York Times, и съвсем скоро домакинът започнал да получава запитвания от цял свят.

Всяко подобно събитие си има тема. За последната вечеря в Ню Йорк тя била "Приемане на вашите вътрешни ритми: за да може хората да се свържат с техните менструални цикли“. "След цял час успокояващо дишане и бавни движения, жените се събрали около масата за хранене, покрита с коприна, сухи цветя и чаши с форма на дупе, и обсъждали менструацията си“, пише The New York Times.

Обикновено по време на "голите“ събития гостите се събличат веднага след като пристигнат, като за целта няма специална съблекалня, а само стойка за дрехи и закачалки отстрани. За различните хора желанието да присъстват е продиктувано от различни причини – някои искат да се чувстват по-свързани със собствените си тела, докато други искат да създадат нови също толкова освободени приятели като тях. Обикновено възрастта на гостите е от 20 до 60 години.

За 41-годишната Росалина Вилануева това е бил начин да се свърже отново със своето тяло, което се променило, след като родила първото си дете миналата година. За Катрин Фракароли на 21 г. , вечерята била надежда да се научи да бъде по-уверена в обществото, а 35-годишната Стефани Юрайб, казва, че тъкмо се върнала от Никарагуа, където практикувала церемонии с какао и тютюн искала "да запази тази енергия“.

“Голите“ събития не са само за жени, но за да присъстват мъже, те трябва да са препоръчани от предишни гости. Всички потенциални присъстващи трябва да попълнят формуляр, обяснявайки защо се интересуват. Във формуляра също така се пита за всякакви диетични ограничения и дали кандидатът е участвал в "каквито и да е инциденти, които биха могли да се считат за неподходящи или неуважителни по време на голо или полуголо събитие“.

Повечето кандидатури биват одобрявани, казва Чарли Ан Макс, стига да не сте "някой страховит тип, който е намерил по някакъв начин моя Инстаграм.“

Акаунтът на събитията в Инстаграм съществува от 2020 година, но идеята на Чарли датира от 2014 година, когато тя и нейните съквартирантки решили да се съблекат в апартамента им в Бруклин и да прекарат времето си заедно по този начин, пише Ladyzone.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: