Научете историята на рок дискотека "Сатан"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:53 / 04.11.2022
2002
Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е създателят на култовата рок дискотека от 90-те години "Сатан“. Историята на това любимо на хиляди фенове място той претвори в книга с много спомени, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.

Представянето на проекта ще се състои на 25 ноември, от 18 ч., в Културен център "Морско казино“, зала "Георги Баев“.

Как бе създадено това култово място без аналог по света, какво се случваше в него вечер – можете да научите от самия Боби. Той ще ви го разкаже, ще покаже автетнични кадри, ще отговори на въпросите ви.

Ще можете да си направите снимки за спомен с единствената запазена и реставрирана фигура от пищната сценография на Сатан – малкият Гаргойл.

Ще можете да си тръгнете с оригинален колаж с кадри от култовата дискотека, подписан от Боби с персонализирано посвещение.

Всичко това ще се случи в приятна обстановка с чаша вино в ръка.

Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок клуб "Сатан“ имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Но нищо от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан, пазещ гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха Смъртта и Fear of the apple tree, или "дяволското дърво“. Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк тарантула и оплетена с вериги.

Сега, 23 години след края на това истинско явление в живота и културата на Бургас, можем да възкресим историята му и да помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице с много откровения.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).