Не пропускайте "Лебедово езеро" в Летния театър тази вечер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:34 / 30.08.2016
1015
Програмата на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров" 2016 продължава с балета "Лебедово езеро". Представлението ще се играе тази вечер от 20:30ч. в Летния театър. В главните роли отново ще видим примабалерината Веса Тонова, която ще влезе в образите на Белия и Черния лебед. Ролята на магьосника ще бъде изпълнена от Милен Петров, като принц Зигфрид ще се превъплъти Емил Йорданов, а като Шута - Даниел Тичков.

Представлението на Държавна опера - Бургас ще зарадва любителите на красивия танц с пищни декори, приказни костюми и невероятна хореография. Брилянтната режисура е на балетмайстора проф. Хикмет Мехмедов, който има зад гърба си над 80 представления, а костюмите са излезли изпод молива на ненадминатата Цветанка Петкова - Стойнова. Сценографията, която ще ни пренесе в кралския двор, а след това край езерото, е дело на гениалния Иван Токаджиев. Интересен детайл е, че асистент балетмайстор е примабалерината Веса Тонова, която е изпълнявала ролята на Белия лебед над 300 пъти, при това в страни по цял свят. "Лебедово езеро" е предпоследното представление от афиша на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров" 2016. Те ще бъдат закрити на 2-ри септември с премиерата на оперетата от Йохан Щраус "Една нощ във Венеция". Диригент на представлението е Иван Кожухаров, а режисьор Марио Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Полина от Hell’s Kitchen стана фолкпевица
Шокираща сцена на изнасилване в новия филм на Мария Бакалова
Голямо признание за Лили Иванова
Тази билка лекува стомаха и помага при лечението на кисти
Митко Щерев за най-известната си песен: Намирах я за демоде
Много звезди и много причудливи тоалети на червения килим в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).