Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нина Николина представя "Пендара етно проджект" на 5 октомври в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:33 / 26.09.2022Коментари (0)402
©
На 5 октомври Бургас ще е домакин на интересно музикално събитие. В морския град ще гостува Нина Николина с "Пендара етно проджект“. Спектакълът доказва, че фолклорът не е демоде, а има място и на световните модерни DJ сцени. Концертът с участието на Нина Николина – вокал; Таня Първанова – вокал; Калин Вельов – перкусии, барабани, DJ; Живко Василев – кавал, събира в едно автентични български фолклорни песни с екзотични ритми от далечни дестинации и ги претворява в ново DJ звучене. Затова е подходящ за хора от всички поколения.

Сцена на събитието ще бъде Клуб "Модерен театър“, а началото е обявено за 20:30 часа. Резервация за събитието може да се направи на тел. 0894 898 098. Билети вече се предлагат и на каса "Часовника“.

"Стартирахме Pendara Ethno Project преди доста години заедно с Калин Вельов. Като студент в Ротердамсаката консерватория той спечели конкурс за взаимодействие между холандската и българската култура. Създадохме Pendara Ethno Project с холандски DJ и с музиканти от различни страни, всеки носещ своя фолклор. Получи се много интересна музика. Още тогава разбрахме, че трябва да направим проекта и в България - и слава Богу, вече имаме цял албум. Не беше лесно да го създадем, защото гонихме световно ниво, неща, които да са различни, но и да са разбираеми.", споделя Нина Николина.

Проектът е представен на множество сцени в чужбина, където се радва на голям интерес.

Освен впечатляваща певица, Нина Николина е музикален продуцент и диригент. Има издадени 10 студийни албума и е единственият до момента български артист, записал и издал с абсолютен и категоричен успех проекти и албуми в пет музикални стила – фолклор, етно, поп, латино, етноджаз. Лауреат на награди във всички възможни музикални категории - за изпълнител, песен, клип, текст, албум, дует. Удостоена е с престижната награда "Изпълнителка на десетилетието" с песента "ТИ". С оригиналните си иновативни проекти в подкрепа на родния фолклор, представя българската култура и българската народна музика на международни сцени - от Дания, Финландия, Румъния, Белгия, Египет, Италия и Франция, до Англия, Испания, Португалия, Япония, Катари други. Тя е съвременен будител, открил как да събуди пламъчето на обичта и почитта към българския фолклор у всички поколения, у свои и чужди, чрез представянето и изпълнението му по универсален, модерен, разбираем за всеки начин, който публиката усеща близко и родно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детска болница в Бургас
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: