Ново признание за Райна Кабаиванска

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:42 / 06.03.2024
1268
Великата певица Райна Кабаиванска влиза в академичния корпус на Академия Санта Чечилия в Рим, който включва личности като Салваторе Акардо, Фабио Бионди, Рикардо Шайи, Даниеле Гати, Фабио Луизи, Джакомо Манцони, Рикардо Мути, Антонио Папано, Маурицио Полини, Салваторе Скиарино, Уто Уги и Маурицио Полини, съобщиха от Нов български университет.

Райна Кабаиванска е сред най-значимите оперни певици на нашето време. Дебютът й в Театро Ла Скала в Милано през 1961 г. е началото на една прекрасна кариера на сцените на всички големи театри и концертни зали по света. В своята 55-годишна артистична кариера е изиграла незабравими роли от репертоар, който е поразителен със своята широта.

Тя е носител на множество държавни отличия, сред които Кавалер на Големия кръст на Ордена за заслуги към Република Италия, Командор на Ордена на изкуствата и литературата на Френската република, орден Стара планина.

В последните 25 години Маестра Кабаиванска преподава в Нов български университет в София, Accademia Chigiana в Сиена, Музикалния институт "Веки-Тонели" в Модена. Десетки млади певци по върховете на световните сцени са шлифовани в нейните майсторски класове.

2024 година е юбилейна за Райна Кабаиванска. По инициатива на д-р Георги Текев, изпълнителен директор и член на Настоятелството на Нов български университет, поредица събития, посветени на великата дива, се обединяват в "Годината на Кабаиванска“. Сред тях е XXIV Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска и НБУ, който ще стартира с прослушване на 12 и 13 септември в Софийската опера и балет.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5425):
19.05.2024 Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
19.05.2024 Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми на големия екран
19.05.2024 Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момента 
19.05.2024 Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите филми
19.05.2024 Крал Чарлз III уважи световноизвестния ни цигулар Васко Василев, двамата разговаряха в Лондон
19.05.2024 Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възстанови се като по чудо
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).