Някои храни и напитки са токсични, ако се нагреят в микровълнова

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:14 / 19.12.2024
1333
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване.

Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.

Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак.

Диетолози отбелязват, че претоплянето и на чая е опасно.

То активира всички бактерии, които са били "спящи“, което означава, че има риск от чревни разстройства и отравяне.

От друга страна, оризът може да съдържа бактерии Bacillus cereus, които не се унищожават при нагряване в микровълнова фурна.

Спорите им могат да навлязат в храносмилателния тракт и да причинят неприятни симптоми като диария, повръщане и спазми.

Източник: Zdrave.to

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Яжте този плод на гладно за здрав черен дроб
Доц. Валери Велев: Рискът от лаймска болест не се увеличава, ако ...
Всички рибари могат да му завиждат, той улови почти 100-килограмо...
Напрежението в "Ергенът" расте, три участнички си тръгнаха преди ...
Българки спретнаха зрелищно шоу пред очите на стотици туристи от ...
Холестеролът: Приятел, враг или и двете – кои са стойностите, кои...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).