Обичан водещ и топ спортист на България участват в поучителен филм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:23 / 10.05.2023
528
Известният телевизионен водещ Ники Кънчев и топ спортистът на България – Тервел Пулев се снимат във филм за киберпрестъпността. Това съобщават продуцентите от Девил Синема.

С тази важна и болезнена за обществото ни и света тема – престъпността в интернет се занимава късометражният филм "Киберпрестъпност/Cybercrime“ (сценарий и режисура: Атанас Михайлов) - съвместен проект на Кино академия за таланти, Девил Синема и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", ГДБОП-МВР, отдел Киберпрестъпност, инспектор Александър Велев.

Според създателя на филма – Атанас Михайлов "са необходими ефикасни методи за превенция и защита от киберпрестъпност, както и запознаване на потенциалните потърпевши от всички възрасти с възможните заплахи и начини за предпазване от тях, което е и главна цел на филма".

Във филма са представени истории по действителен случай, към които творческият екип се отнася отговорно и с човещина. Случайните запознанства в социалните мрежи често се превръщат в кошмар. 13-годишно момиче е изнудвано от педофил онлайн чрез изпратени видео записи и неусетно става секс робиня, уж добра приятелка снима тайно полугола съученичка в съблекалнята след час по физическо, нарочила я е за "зубърка" на класа и без да й мигне окото, разпространява видеото в мрежата и т.н. Истории като на кино, сякаш невероятни, иска ни се да не са истински, но това е нелицеприятната действителност по целия свят.

Филмът има важната мисия да бъде своеобразен учебен материал, когато служители на ГДБОП разговарят с ученици в училищата и им разясняват опасностите от пребиваването в интернет. Съвместно с ГДБОП, филмът ще бъде показван в държави и училища в цяла Европа. В България ще бъде разпространяван и в кината.

"Трябва да се внимава повече, защото, както се казва в "Киберпрестъпност/Cybercrime": "На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света", споделя режисьорът и сценарист Атанас Михайлов и предупреждава: "Замислете се... На всеки 37 секунди... Въпросът е не дали ще ви се случи, А КОГА!!!"

Сред останалите актьори във филма са адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат ни от "Фермата" по bTV) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във филма участва и Явор Колев, създател на отдел Киберпрестъпност – той е създател на кампанията "Пази детето в интернет".

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето
Картина на Караваджо, която за малко не бе продадена за 1500 евро...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Нана с апетитно предложение за завръщане в "Съдебен спор"
Близка до кралското семейство: Принц Уилям и принцеса Кейт "преми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).