Обществено недоволство след решението за отказване от "Евровизия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
12:00 / 16.10.2018
1557
Обществено недоволство и петиция съпътстват решението на Българска национална телевизия за оттегляне от международния музикален конкурс Евровизия.

Измина едно денонощие от официалното оттегляне на Българска национална телевизия от конкурса Евровизия, а страстите стават все по-разпалени. Хиляди поддръжници на конкурса, в България и в чужбина, недоумяват решението на обществената телевизия. България се оттегля в позицията си на най-добрата страна на конкурса за последните три години, изпреварвайки държави с развита музикална индустрия като Швеция, Великобритания, Испания, Франция и много други. Поради тази причина се задава и големият въпрос, а именно "Защо БНТ се оттегля от конкурса?".

Евровизия е конкурс, който спомага изключително много за подобряването на международния имидж на България. Конкурс, който обединява българите по цял свят и дава възможност на българските артисти да се изявяват на редица сцени в цяла Европа. Евровизия дава различно и вълнуващо съдържание, обогатяващо музикалната култура на зрителите и разнообразяващо българския музикален пазар. Доказателство затова са последните три български участия, когато Поли Генова, Кристиан Костов и група EQUINOX постигнаха забележителни резултати в българските и международни чартове. 

Връщаме историята назад в конкурса за нов генерален директор на Българска национална телевизия. "Концепцията за развитието на БНТ като обществена медия" на Константин Каменаров при изслушването му за длъжността през 2017: "В последните години БНТ успя да наложи Евровизия като ЗНАЧИМ за България формат със силен обществен отзвук. "Извади" конкурентоспособни български лица, които създадоха позитивен имидж на България и получиха силна подкрепа във и извън страната. Евровизия се превърна в емблематичнен формат за БНТ и ѝ донесе позитиви в позиционирането ѝ на медийната и обществена."

По този повод български независим сайт създаде петиция, която има за цел да постави въпроса "Евровизия" на дневен ред в обществената медия. В период от 24 часа, своята подкрепа са дали над 4000 души, сред които редица големи звезди от българския шоубизнес. Очаква се изключително голяма подкрепа от десетки популярни личности в България - модели, водещи и музиканти, като към този момент публично са я обявили Етиен Леви, Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Кристиан Костов, Георги Симеонов - JJ, Невена Пейкова, журналистът Уилиъм Лий Адамс от BBC и др.

БНТ е обществена медия и следва да отговаря адекватно на определените обществени нагласи. Нима държави като Сан Марино са по-богати от България? Какво ще се случи и ще се съобрази ли Българска национална телевизия с желанието на хилядите подписали петицията? Предстои да разберем.

Виж коментарите (7)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).