Океанът изхвърли трупа на 19-метров кит край Франция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:53 / 07.11.2021
675
Работници на пристанището Кале в Северна Франция откриха на брега трупа на 19-метров кит с тегло около 15 тона. Това съобщи регионалният вестник La Voix du Nord, цитиран от Агенция "Фокус".

Морският бозайник е видян в събота следобед. Според очевидци животното вероятно е закачило металната опора на логистичния терминал и след като е било ударено, е било изхвърлено на брега близо до скалния насип на пристанището.

Ръководителят на сдружението "Координационен съвет за защита на бозайниците в Северна Франция" Жаки Корпузопулос каза, че когато е пристигнал на мястото, животното вече е било мъртво. Той добави, че в понеделник останките от кита ще бъдат извадени при прилив и ще бъде извършена аутопсия във вторник сутринта. Според защитника на животните идването на кит на пристанището е необичайно само по себе си.

"Те са животни на открити води. Идват до бреговете, само когато се появяват рибни пасажи, за да се хранят и следват морските течения или, когато са болни, имат проблеми с ориентацията, както в този случай. Ако се приближат твърде много до пясъчния бряг или влязат в пристанище, и опрат корема си в дъното, или както в случая с Кале, докоснат дига с камъни, собственото им тегло ще ги смаже", обясни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Миро ухажва Гала: Красива си толкова, колкото и преди 20 години
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).