Отхвърлиха жалбата на Тръмп срещу Туитър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:21 / 07.05.2022
618
Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп срещу "Туитър", който го изхвърли от социалната мрежа заради подстрекаване към насилие през януари 2021 г., предадоха световните агенции.

Милиардерът републиканец обвинява "Туитър", че цензурира хората и нарушава правото им на свобода на словото, гарантирано в конституцията на САЩ. Но според съдията Джеймс Донато "Туитър" е частна компания и първата поправка на конституцията не се касае за нея, а само за рестрикции върху свободата на словото, налагани от правителството.

Регламентът на платформата "Туитър" й дава правото да действа, както прецени за правилно независимо от акаунта или от съдържанието, или мотива, а дори може и без мотив, допълни съдията.

На Тръмп бе забранен достъп до големите мрежи ("Туитър", "Фейсбук" и "ЮТюб") след щурма на негови привърженици в Конгреса на 6 януари 2021 г. Той е обвиняван, че го е насърчил.

Преди да бъде изгонен от "Туитър" Тръмп имаше там около 89 милиона абонати. Той се обръщаше към тях всеки ден.

Същевременно по време на митинг в Пенсилвания Тръмп заяви, че действаща администрация си няма и понятие как правилно да говори с Владимир Путин, а просто говори неправилни неща в неподходящо време.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето
Картина на Караваджо, която за малко не бе продадена за 1500 евро...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Нана с апетитно предложение за завръщане в "Съдебен спор"
Близка до кралското семейство: Принц Уилям и принцеса Кейт "преми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).