Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:25 / 28.03.2023
1645
Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал. Птицата избягала от стопаните си преди повече от седмица и бързо се превърна в звезда във Facebook. В крайна сметка папагалът беше намерен.

Пипи е един от най-издирваните бегълци в София. Птицата е подарък от Агенция "Фокус“. Казвал се Сергей, но новата му собственичка Константина Джидрова го прекръстила на Пипи. Породата му е соломонско какаду. Преди седмица доказал, че хитростта е характерно за него качество. "Нашият, докато баща ми е чистил и е бил с гръб, се е покатерил и си е отворил клетката. Майка ми и баща ми се опитали да го хванат, но той се качил на тополата отсреща и започна да обикаля из цяла "Дружба“, сподели Константина Джидрова, предаде NOVA.

Изчезването на Пипи залива Facebook с публикации за забелязан бял папагал. Домашният любимец е забелязван да лети най-често в района около езерото в "Дружба“. Точно седмица след бягството си Пипи е открит и върнат у дома, но вече със статут на квартална легенда, пишат хората в интернет. "Има доста фенове от "Дружба" вече", казва стопанката му. Константина била на пазар с приятели, когато получила обаждане, че Пипи е спасен.

Преди щастливата развръзка обаче споделя, че през ума ѝ минала мисълта за най-лошото. "Звъняхме на експерти, които ни обясниха, че той може да настине и ако настине, може да умре сам“, казва Константина. Днес звездният папагал е здрав, щастлив и сит. Започнал да яде, веднага щом влязъл в клетката си след дългата разходка. След това заспал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Почина дизайнерът, изработил свещеническо облекло за папа Йоан Па...
Филип Киркоров празнува днес
Доста бременна е бившата на Борис Солтарийски
Нова любов в Hell's kitchen
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Това са храните, които предизвикват най-силно отвращение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).