Пенсионер грабна петцифрена сума от "Стани богат" и впечатли зрителите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:23 / 26.10.2022
1173
Пореден участник впечатли зрителите на "Стани богат“. Става дума за пенсионирания шафнер от София Васил Василев, който показа сериозни знания и си тръгна с петцифрена сума от предаването.

"Той е кореняк софиянец, но пътува откакто се помни. Бил е 150 пъти във Варшава, 200 в Берлин, 250 в Букурещ. По диплома е икономист, работил е какво ли не, включително съдия по лека атлетика. Яздил е слон и би хапнал пелмени със Сталин. Фен е на "Левски“, което ме радва. Фотограф и пътешественик“, представи го водещият Михаил Билалов.

Участникът стартира още вчера в ефира, но след петте стартови въпроса сирената в студиото изсвири и тази вечер той отново бе на екран. В началото Василев показа уникални снимки от мача между ЦСКА и Левски, завършил 2:0 през 1968 г.. Тогава той е гонил топките на стадиона, но е отишъл там с апарат "Вяра 4“, и е направил кадрите.

"Доволен съм и още снимам с него“, сподели Василев и започна да отговаря на въпросите.

"Жителите на кое българско село са се превърнали в синоним на подкупен свидетел в съдебен процес?“, попита го Билалов, а измежду "Галата“, "Ерден, "Яна“ и "Кошарево“ Васил посочи D.

Седмият въпрос бе "Премиерът на коя страна се замеси в скандал с кадри, показващи я как танцува в официалната си резиденция?“. Пенсионерът се спря на "Финландия“, а останалите възможности бяха Индия, Аржентина и Нова Зеландия.

Това бе верният отговор и той продължи нагоре по стълбичката с въпросите.

Може би изненадващо, тъй като притежаваше три жокера, Василев реши да заключи като втора сигурна сумата от 2000 лева.

"Почти всеки с компютър използва USB порт, но какво означават инициалите USB?“, го попита Билалов, а опциите бяха:

"Универсална серийна шина“, "Уникален системен вход“, "Устройство за четене“, Мултимедиен адаптер“.

Василев призна, че не е на "ти“ с компютрите и използва жокер "Обади се на приятел“, избирайки сина си Георги, който работи в IT сферата. Той обаче не успя да му помогне в рамките на 30-те секунди време, тъй като не успя да чуе отговорите по телефона.

Василев реши да ползва още един жокер – "50:50“. Останаха първите два отговора, а Васил се спря на "А“, обосновавайки се, че е съставен от три думи. Това проработи и той стана притежател на втора сигурна сума.

Въпросът за 3000 лева бе:

"Кое измежду 1900 и 1920 г. е официална дисциплина от олимпийските игри?“ – "Стреляне с прашка“, "Скачане на ластик“, "Дърпане на въже“ или "Патешко ходене“.

Участникът използва жокер "Помощ от публиката“, която му посочи дърпането на въже – отговор, към който и той се беше насочил.

Последва питане за 5000 лева: "Кой никога не получава Нобеловата награда за мир?“ – "Махатма Ганди“, "Ясер Арафат“, "Нелсън Мандела“ или "Михаил Горбачов“. Още при прочитането на въпроса Василев се усмихна, показвайки, че знае отговора, а след това веднага посочи "А“, което отново беше правилно.

11-ят въпрос за 10 000 лева бе следния: "В чест на кого връх Унден в Родопите получава своето име?“ – "Руски генерал“, "Османски паша“, "Шведски дипломат“ или "Немски индустриалец“. Пенсионираният шафнер призна, че самото име му подсказва, че това е шведски дипломат, посочи този отговор и той се оказа верен.

Така Василев стигна до въпрос за 20 000 лева. "В каква област се използва диаграмата на Херцшпрунг-Ръсел?“ – "Криминалистиката“, "Икономиката“, "Медицината“ или "Астрономията“. Тъй като няма жокери и не знае отговора, Василев се отказа.

Извън играта посочи "Медицината“, но правилно се оказа "Астрономията“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).