Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Петя Буюклиева откровено: Бог ми изпрати изпитание, преживях нещо изключително и различно
Автор: Екип Burgas24.bg 12:53 / 01.05.2021Коментари (0)10795
©
На прага на един от най-светлите християнски празници се срещаме с Жената глас Петя Буюклиева. А това, което  споделя голямата певица в интервю за Шоу блиц, е не само откровено, но и много съкровено. И със сигурност ще накара мнозина да се замислят сериозно за живота си и най-вече за нагласите, с които посрещат дните си.

Петя Буюклиева е откровена за чудесата по Великден, изпитанията заради коронавирус пандемията и най-вече за умението и силата да можем да се справяме, когато сме заедно, с тях.

- Петя, на прага на Великден сме, който тази година вероятно е по-различен заради пандемията, която промени живота на всички хора по света с един замах. Какво би искала да им пожелаеш за празника?

- Великден е един уникален ден. Това е светлината на възкресението. Христос възкръсва от мъртвите, за да може да ни спаси, да опрости греховете ни и затова този ден е толкова специален. Но Великден не може да бъде различен, защото е един от най-светлите и чисти Христови празници.

-Права си, че тази година на този ден много повече хората трябва да се замислят защо ни дойде това наказание, наречено коронавирус, който взе толкова жертви. Защо се проляха толкова сълзи и толкова семейства осиротяха? Толкова много приятели си отидоха без време...

Този Великден е даже още по-велик заради това, че накара и тези, които не вярваха в равновесието в живота, да повярват. Да видят, че животът е нещо много ценно, което трябва много да пазим, защото можем да изгубим само за миг.

Искам да си честитим това Възкресение Христово с много обич и топлина. А запалените свещи във великденската нощ да стоплят сърцата на всички хора. Пламъкът на любовта и светлината да изпълни живота ни със смисъл. На този ден стават чудеса и много бих искала да пожелая Великден да влезе във всички домове, и да ги изпълни с благословия.

- Говориш за този специален момент на лично осъзнаване, който прави този Великден по-различен и по-велик от другите. Но теб самата какво те накара да осъзнаеш пандемията?

- Ще бъда откровена с теб, както съм била винаги. Преживях нещо изключително и различно, което ме накара да мобилизирам всичките си сили и да преодолея и самата себе си. През ноември баща ми получи исхемичен инсулт и след дните, прекарани в болницата, аз го взех вкъщи, за да получи най-доброто възстановяване сред любимите си хора. Оказа се, че на фаза коронавирус той е получил исхемичен инсулт, което ние разбрахме впоследствие, защото седмица след това той зарази мен и съпруга ми с коварния вирус.

Имах проблеми с дишането, задъхвах се, докато му носех лекарствата и на практика се получи така, че изкарах на крак болестта. Но не успях да падна духом нито за момент. Организирах цялата си енергия, въпреки че и на мен ми беше зле, взимах два антибиотика.

Дадох и последната си любов и сила. Нямах възможност да си позволя време за почивка и за нормално възстановяване, каквито бяха препоръките на лекарите, които ми бяха казали: "спи си, почивай си, пий си лекарствата".

Осъзнах, че Бог ми изпрати още едно изпитание, през което минах – и сега съм много щастлива, защото успях да изправя баща си на крака. Живот и здраве, през май ще празнуваме неговата 87-ма годишнина.

Това беше един период, в който аз си доказах, че колкото и да ми е лошо, колкото и да не се чувствам добре, мога да организирам силите си и да дам максимума за своя баща, както и за най-скъпите си хора.

В този труден момент усетих, че Бог ни дава сили да се справим, да дадем всичката си енергия и да продължим напред. Сега съм горда, защото успях да възстановя баща си. Съпругът ми Тони също се зарази с коронавирус, но, за щастие, поне той го изкара по-леко. При мен беше по-тежко. Важното е, че се спасихме, Господ беше с нас.

- Винаги ми е правело впечатление, че през каквото и да минаваш в живота си, колкото и страшно да е, никога не изневеряваш на оптимизма си, и на вярата…

- Така е, за мен вярата е над всичко и Бог винаги ми е доказвал, че мога да се справям. Дори и болна, се грижех за баща си. Продължих да се занимавам и с организацията на предстоящото си турне.

Кандидатствах и спечелих с един мой проект, подкрепен от Национален фонд "Култура". Благодарна съм за тази подкрепа, която се случи точно в момента, когато обмислях как да започна отбелязването на поредния си творчески юбилей на сцената. Така създадох концерт-спектакъла "Прегръдки", който отразява прекрасните ни български композитори и поети с едни от най-красивите песни от репертоара ми, сред които "Пролет“, "Последната спирка“, "С мен бъди“, "Пепеляшка", "Жена на всички времена" и много, много други.

Този път песните ще бъдат поднесени с различна визия, изцяло нови аранжименти, но натурални и естествени, и с магията на автентичното звучене. Това ще кара публиката да диша в ритъма на концерта. Радвам се, че с този проект "Прегръдки" всъщност ще мога да стопля сърцата на феновете и да им поднеса много положителни емоции и любов.

Започвам с 30-ти май в родния ми Асеновград, където съм поела първата си глътка въздух и изпяла първите си песни. Следва 26 юни в Летния театър на Карлово. Нека феновете да очакват моите музикални прегръдки, тъй като в тези времена няма по-безопасен начин те да се случат. Прегръдките на хубавата музика. Маестро Васил Делиев направи новите аранжименти на песните с помощта и на съпруга ми Тони.

На сцената до мен ще е и струнния квартет Destiny girls, както и Тони Георгиев на китара. Турнето ще се случи преди големия ми концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 18 октомври тази година.

- Доколкото знам и на 9 май има една интересна музикална изненада от теб?

- Да, така е. Тази музикална изненада е точно на 9 май от 16:30 ч. по БНТ 1, които ще излъчат концерт-спектакъла "Жена на всички времена“, в който ще се насладите на златните ми хитове и музикалните ми метаморфози. Успях да изненадам фенове и меломани с това, че смених два пъти декора на зала 1 на НДК. А сред гостите звезди бяха Биг Бенда на БНР, трупата на Нешка Робева, "Дийп Зоун проджект", големият тенор Бойко Цветанов, синът ми Тони Георгиев с първата си голяма изненада – песен, която изпяхме в дует за този юбилей. Очаквам да сме заедно и да приемете моята положителна енергия в този празничен ден.



Още по темата: общо новини по темата: 2862
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/477 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: