Плеяда от звезди в новия български филм "Аферата Пикасо" 

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:48 / 29.10.2023
588
Криминалната комедия "Аферата Пикасо“ е една много заплетена история в стил Гай Ричи, където се преплитат няколко сюжетни линии и препратки към българската политическа действителност. Това разказа в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Иванов режисьорът Ян Янев. "Главният герой, фалшификатор на картини и доста себичен и неприятен образ, е поставен в ситуация, в която трябва да открие една картина на Пикасо, изчезнала 2012 година. Част от сюжета е базиран на истински истории – обирът на Ротердамския музей от румънска банда през 2012 година, и другата наскоро нашумяла история е, че зад една картина на Ван Гог е открита друга картина. Базирал съм героите си на истински герои, особено от политическия и гангстерския свят – ще оставим на зрителя да познае кой кой е.“ 

Режисьорът, който е и сценарист на филма обясни още, че нарочно се е погрижил филмът да не бъде предвидим, тъй като според него повечето филми от този жанр са доста предвидими, хората знаят на 10-та минута какво ще се случи: "В случая гледам да има достатъчно обрати, които да държат зрителя в напрежение, така че буквално до последните няколко минути да не знаят какво ще се случи. Филмът е изобличаващ и осмиващ. Имаше сцени, в които съм преувеличил, но имаше сцени, които са толкова брутални– политическите сцени, в които дори и диалозите съм ги взел едно към едно, че трябваше да ги смекча, за да изглеждат реалистично,“ разказа още той.

"Първоначално ме извикаха да оправя диалозите на един сценарий и не беше свързано с това да съм режисьор и продуцент. След като прочетох сценария реших да започнем от нулата, така че трябваше да пренапиша целия сценарий. Идеята беше на актьора Александър Димов, който трябваше да играе и главната роля, но за съжаление беше възпрепятстван от друг ангажимент, но пък успяхме да намерим Филип Буков. Аз бях ангажиран и с цялата предпродукция на филма,“ допълни Ян Янев. 

В главните роли на филма "Аферата Пикасо“ са Филип Буков, Диляна Попова и Башар Рахал. Партнират им актьорите Свежен Младенов, Павел Владимиров, Галя Сарафова, Райна Караянева и Зафир Раджаб. Във филма участват и Мис "България“ 1995 Жени Калканджиева и музикалните идоли Кристиан Кирилов и Тита.

Режисьорът Ян Янев сподели още, че на повечето от актьорите не е могъл да плати обичайните хонорари, но са се съгласили да бъдат част от този проект благодарение на това, че са харесали сценария и образите, които той е създал, и това ги е вдъхновило да бъдат част от този филм. "Най-големият проблем при създаването на един филм е събирането на парите. Много е натоварващо когато трябва да мислиш непрекъснато и този проблем как ще се реши и не можеш да се съсредоточиш върху режисурата. Моята мечта е да не се занимавам никога повече с продуцентство, просто да си режисирам и да си пиша – и това ще е моят рай.“ 

 Ян Янев разказа още и за своите любими режисьори и филми: "Голям фен съм на Мартин Скорсезе още от съвсем детска възраст. "Добри момчета“ и "Казино“ ми бяха едни от любимите филми, "Кръстникът“ и "Апокалипсис сега“ на Копола са други любими филми, които гледам почти всяка година. А иначе Майкъл Ман много обичам като визуално и музикално представяне. Боб Фос с невероятния му монтаж в повечето му филми, но може би най-вече в "Ах, този джаз“.“

"Проекти и планове имам доста, имам и готови сценарии, които са готови за правене. След излизането на филма в рамките на 2-3 дни получих 3 оферти за писане на сценарии, което наистина ме радва. Ще се съсредоточа върху това. Режисьорът е добре да прави различни филми, не искам да зациклям в един жанр по никакъв начин. Със сигурност искам да направя криминален филм, екшън искам да снимам. Опции много,“ разказа за бъдещите си планове режисьорът и сценарист Ян Янев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Това е природният лек срещу сърбящ и чувствителен скалп
Пребиха световноизвестен актьор в Ню Йорк
Тони Димитрова: Не знам защо на всички им изглеждам гладна
София Вергара: Не исках да бъда стара майка, готова съм да съм ба...
Изпълнителят на "Не съм избягал" чукна 58
Изнудват с клип бивш министър, той се пошегува: Ставам вече порно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).