Погребали Георги Парцалев с любимите му бижута

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:19 / 25.10.2022
633
"Синът ми се роди на рождената дата на Георги Парцалев - 16 юни. Не знам дали за Вилиян това е знамение, но аз вярвам, че е взел таланта на прочутия ми прадядо, тъй като, където и да отидем, детето ни не остава незабелязано."

Това сподели пред вестника правнучката на великия Георги Парцалев - Цветелина. Само след дни - на 31 октомври, се навършват 33 години от кончината на легендарния актьор, припомня "България днес".

"Баща ми Стефан Парцалев е племенник на Георги Парцалев. Семейството ми много се гордееше с факта, че Георги е бил народен човек и славата изобщо не го е променила. Когато поотраснах и започнах да задавам въпроси дали е имал жена и деца, чак тогава нашите ми казаха, че е обичал мъж. В това трудно време на соца той е бил достоен за възхищение, че не се е крил, просто не го е афиширал. За съжаление, аз съм се родила няколко години след неговата смърт и само от разказите на близки знам за актьора", казва Цветелина.

До 7-и клас тя учила и живяла в град Левски, след това семейството й се установява в Плевен. Сега красавицата живее със съпруга си във Велико Търново и учи право. Като малка искала да смени фамилията си, защото децата не знаели кой е Парцалев, но родителите й били против. "Сега съм горда с всичко, което е бил Георги Парцалев и с името си", казва тя. 26-годишната жена също като популярния си родственик искала да става актриса, но се отказала да кандидатства в НАТФИЗ. "След Парцалев в рода ни няма други актьори, но никога не е късно това да е синът ми", казва с усмивка родственичката на великия актьор.

Преди няколко години Цветелина посетила музея, носещ името на Парцалев, в родния си град и се изумила. "Направи ми впечатление, че е много "обран". Имаше само няколко картини. Питах къде са нещата, не можеха да ми отговорят. Предполагам, че са в столицата. Иначе наскоро читалището ни бе кръстено на името на Парцалев, дори сложиха плоча на него", казва Цветелина.

След кончината на актьора тя и близките й се учудили и на това, че родът им се оказал огромен. "Изведнъж се появиха много хора с претенции за наследство, които изобщо не познавахме. Знаете как се случва...Иначе знам, че той е бил суетен и е обичал бижута. Казвал е: "Искам на оня свят да отида гиздав, наконтен, да блестя като злато". И всъщност го погребали с любимите му бижута. Беше кремиран, като богатството му си отиде с него", споделя Цветелина.

Освен нея друга близка на Парцалев бе първата му братовчедка - Наталия Парцалева. За съжаление, миналата година 92-годишната жена си отива от този свят. "Аз му бях душеприказчица. Знам много неща, които ще отнеса в гроба", сподели ни в последното си интервю възрастната жена.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
За първи път Ива Софиянска показа малкото си бебе
Защо в колата ви мирише на развалени яйца?
Къща или бебе? Певецът Миро готви изненада
Ето къде почиват мощите на Свети Георги днес
Тези красиви жълти цветенца са природният мехлем срещу отоци и си...
Маги Халваджиян: Иде краят на капките?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).