Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Полезни енергийни съвети, когато отсъствате за по-дълго от дома си
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 06.08.2014Коментари (2)860
© Burgas24.bg
EVN България продължава своята кампания да предоставя на своите клиенти актуални съвети, особено полезни и практични през летния сезон, когато клиентите са на почивка или отсъстват за по-дълго от дома си. Някои от полезните енергийни съвети са:

• Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Тук следва да се има предвид, че уреди като СОТ, хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.
• Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, трябва да се оставят включени само при необходимост.
• Уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от Вашата ел.инсталация.
• Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.
• Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 7777 в удобно време.

С цел навременна информираност EVN България съветва клиентите си да посетят удобен за тях EVN Офис и да предоставят телефонен номер или имейл, на който безплатно да получават актуална информация:

o Информация за стойността на месечната фактура - получаване по SMS или имейл
o Известяване преди прекъсване за неплатени задължения - по SMS или имейл. С безплатния абонамент клиентите получават известия за наличие на просрочени неплатени задължения за консумирана електроенергия, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. Известяването се получава най-малко 3 дни предварително.

Посочените SMS/имейл услуги могат да се заявят заедно или отделно с една обща декларация във всеки удобен EVN Офис. Декларацията може да се изтегли от
http://www.evn.bg/Chastni_klienti/Elektricheska-energia/Uslugi/PotreblenieEl/Prekasvane-vazstanoviavaneEl.aspx. Тя е налична и на място във всеки EVN Офис.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Като заговорихме за полезни съвети, има две неща необходими за да спрете да плащате договорката между продажните политици и крадливия монопол. Едното е в графа енергийна ефективност - качествени изолации и дограми. Всяка стотинка се връща многократно с течение на времето. Другото важно нещо е термо и фотоволтаично панелче, после още едно, после още едно, перка, батерия и след няколко години с усмивка на устата можете да кажете - НЕ МИ ПУКА ОТ МОНОПОЛА. С моментните цени, инвестицията се избива за около 10 години без лев субсидия. Всеки, който го мързи и не се напъне да послуша съвета, ще получава все по-високи и по-високи сметки за електричество. До няколко години цената тук ще е поне двойна. Дерзайте ...
Aнонимен
на 06.08.2014 г.
+1
 
 
Защо електромера отчита и енергията необходима за неговата работа ? И същата се начислява към сметката на абоната ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: