Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Помага ли виното на либидото?
Автор: Екип Burgas24.bg 11:30 / 19.02.2023Коментари (0)607
©
За доста двойки алкохолът е най-лесният начин да се гарантира, че играта под чаршафа ще се съживи в положителна и интересна посока, но всяко нещо с мярката си.

Както пее една наша популярна певица, всеки трябва да си знае и дозата, и диагнозата. Общоприето е схващането, че пиенето отпуска, възбужда и ни подготвя за действие.

Напитка или две могат да засилят кръвообращението, да подпомогнат работата на сърцето, както и да благоприятстват ерекцията, но комбинацията от алкохол и качествен секс не винаги е успешна, особено ако злоупотребите с количеството. 

Допустимата дневна доза за жените е едно питие, за мъжете - до две. Поне така смятат експертите, но при някои дори количествата са по-малки или по-големи. Представата, че алкохолът действа като афродизиак, е разбита на парчета от изследвания на сексолози и специалисти. 

Всъщност алкохолът е депресант, който може да намали либидото и при двата пола, пише "Телеграф".

Прекомерното пиене определено ще засегне възбудата както при жените, така и при мъжете, като действа различно при двата пола. При дамите прекаленото пиене обикновено спира физиологични реакции и пречи на вагиналната влажност, което води до триене и дискомфорт, а понякога и до много остри болки.

При мъжете алкохолът влияе на способността за получаване и поддържане на ерекцията. Редовното пиене на твърде голямо количество може да причини трайно увреждане и еректилна дисфункция. Злоупотребата с алкохол води до намалено производство на тестостерон, съответно до намалено либидо, както и до нарушена сексуална функция.

И мъжете, и жените, след като ударят няколко питиета, възприемат потенциалните си партньори като по-привлекателни. Всичко това помага да се обясни защо накованите до козирката мъже или просто пийналите повечко закачат жени, които обикновено не изглеждат толкова атрактивни за тях, особено на трезва глава.

Определено на две чашки сме много по-освободени. Алкохолът има негативна роля върху префронталния кортекс на мозъка, област, която обикновено контролира функциите ни, свързани със забраната. Това разхлабване на задръжките може да се счита за подсилващо средство за вашия сексуален живот, приемайки чаша, две вино например.

Едно проучване на университета в Чикаго показва, че жените, които пият ежедневно, имат по-голям интерес към секса, отколкото когато стоят на сухо въздържание. Ефектът на алкохола върху възбудата е свързан с количество.

Мъжете имат повече интерес към секса, тъй като техните нива на алкохол в кръвта се качват след две или три напитки. След 4-5 нещата се променят и стават по-малко похотливи. При дамите това условие действа противоположно.

Колкото повече пиете, толкова по-малка е вероятността да изпитате оргазъм. При жените едно питие в повече няма да попречи на притока на кръв там долу, но може да има физиологическо и поведенческо въздействие.

Това означава доста време за достигане на кулминацията и по-малко интензивни оргазми. Ако целта ви е да получите оргазъм, без значение дали с партньор или с мастурбация, по-добре да избягвате прекаляването с чашките.

При мъжете положението не се различава особено. Повечко питиета ще попречат да еякулират. Прекомерното пиене обикновено причинява забавена еякулация, която отнема повече от 30 минути, а може и да не дойде изобщо.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: