Поредно музикално приключение в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:13 / 09.02.2016
1336
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Поредно музикално приключение очаква зрителите на третия концерт от поредицата "Запознайте се с ..." в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров".

Първите два концерта, съчетаващи разкази за струнните и клавишни инструменти вече отвориха вълшебните врати на нотите и предоставиха на публиката възможност да попадне в света на класиката по един различен начин.

Тази сряда младите музиканти и техните преподаватели ще разкрият пред почитателите на класическата музика магията на духовите инструменти. Зрителите ще са насладят на разнообразието на звука на различните духови инструменти като флейта, обой, фагот, кларинет, тромпет, валдхорна и тромбон.

На сцената произведения на български и чужди композитори ще представят Мария Петкова, Божана Славкова, Таня Арабаджиева, Йоана Стоянова, Златомира Кошничарова, Анита Дончева, Галя Димитрова, Веселин Василев и Мартин Дечев.
В звездния миг на семейството на духовите инструменти ще се включи и Представителния Духов Оркестър с ръководител Христо Кожухаров.

Поредицата "Запознайте се с ..." се осъществява в рамките на проекта "На концерт в сряда" , тази сряда - 10 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бургазлии, готови ли сте за добра музика?
Hell’s Kitchen ли гледахме или Ергенът? Годежните пръстени снощи ...
Вижте кой е специалният гост на кинофестивала в Кан
Неделя Щонова: Наско ми стопи лагерите
Mедиен експерт за "Като две капки вода": Без Рачков и Геро шоуто ...
Зомбори: Не изключвам да навляза и в музикалните среди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).