Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Посетете перлата на планинските курорти
Автор: Екип Burgas24.bg 17:33 / 26.08.2021Коментари (0)1459
©
Банско заслужено се утвърди като най-предпочитан български курорт за всеки един сезон от годината. Природните дадености и отличните условия за почивка са притегателна сила за родни и чуждестранни туристи, които с основание го смятат за перлата на планинските курорти.

Възрожденското градче с околностите около него са разположени в най-красивата част на планината Пирин, част от Разложката котловина и от Дъбрашкия дял на Родопите, както и до живописния пролом на Места Момина клисура.

Магията на Банско е съчетание от природни дадености, традиции и гостоприемство на местното население. Планинското градче предлага културни и исторически забележителности, романтична атмосфера, чист въздух, красиви гледки и модерни хотели, които са все условия за пълноценен релакс и спокойна ваканция.

Независимо дали ще е за ски в планината, лятно бягство от големия град или за семейна идилия в Пирин, курортът е подходящо и любимо място за забавления на малки и големи.

В последните години красивото Банско съчетава възможността за практикуване на разнообразни спортни развлечения, походи в планината, спа отдих, възстановителна почивка и кулинарен туризъм. Това превръща курорът в универсален и всесезонен, т.е. той успешно удовлетворява търсенията и изискванията на всеки за пълноценна почивка.

В района туристите може да  посетят много музеи, които са свързани
©
с български бележити личности. Това са домовете на Никола Вапцаров и на Неофит Рилски, както Валяновата и Радоновата къщи. Сред интересните музейни експозиции са Постоянната изложба на балканската художествена школа, Домът на изкуствата, Мемориалът на Паисий Хилендарски, Историко-етнографската експозиция Добринище и др.

Доказателство за богатата история на региона пък са археологическите комплекси “Свети Никола" и късноантичната крепост “Ситан Кале". Тук се издигат също така много църкви и манастири, които са отворени за посетителите от цял свят. На малко повече от час се намира най-големата българска обител - Рилският манастир.

От Банско много любители на екотуризма се отправят по  пешеходните маршрути към природните забележителности в Природен парк “Пирин". Тук е вторият по височина в България връх Вихрен, както и не не по-малко красивите Тодорка и Муратов връх. Запалените планинари няма как да прописнат да видят отблизо уникалната Байкушева мура, местността Драгостинов чарк, Бъндеришките езера, седловината Кончето  и много други. Съвсем близо до Банско е разположен Парка на танцуващите мечки край Белица, докъдето лесно се стига с автомобил.

Отличната ваканция е понятие, което всеки разбира по различен начин. Има обаче универсални правила, за да е пр
©
иятен всеки  престой далеч от дома. Ако обичате да се чувствате като вкъщи, но и да се насладите на възможностите за релакс, които няма как да имате у дома, изберете петзвездния апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс. По време на отсядането си там може да планирате  разнообразни преходи и спортни активности в околността.

Ако имате необходимост просто от пълноценно оттърсване от делови стрес и напрежение, възползвайте се от модерния СПА център в комплекса. На разположение на гостите на хотела са  закрити и външни басейни, солна стая, парна баня, джакузи, турска баня и куп още възстановителни и лечебни водни процедури. В центъра работят доказани професионалисти, а при всички терапии се използват висококачествени екологично чисти продукти.

Комплексът е място, където може да се отдадете на няколкодневни курсове за детоксикация и отслабване, на разкрасителни и подмладяващи процедури, както и да запишете вашето дете на чуждоезиков летен лагер сред възстановителната атмосфера на  планината.

В курорта няма как да скучаете. През зимата в Банско масово се практикуват зимните спортове, но в останалите сезони от годината тук също има много почиващи. Пролетта, лятото и есента са подходящи за конна езда, плуване, колоездене, голф, риболов , колоездене, рафтинг или за практикуване на йога.

Кухнята на региона също очарова всички гости. Наред с традиционните балкански гозби, ресторантите в комплекса Лъки Банско предлагат изискано международно меню, което със сигурност задоволява и кулинарите с най-изтънчен вкус.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: