Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Потъмнява ли неръждаемата стомана?
Автор: Екип Burgas24.bg 15:16 / 16.08.2022Коментари (0)2473
©
Всеки обича да носи бижута, особено когато са изработени от неръждаема стомана. Това не е изненада, защото неръждаемата стомана е по-евтина, но е изключително издръжлива и носи на износване. Въпреки това, хората все още задават въпроси, като например дали бижутата, изработени от неръждаема стомана, потъмняват или дали неръждаемата стомана е водоустойчива? Това са страхотни въпроси и хората трябва да знаят дали бижутата им ще издържат дълго време и как да се грижат за тях. Така че, нека да видим колко издръжлив е този метал.

Потъмняват ли бижутата от неръждаема стомана?

По принцип бижутата, изработени от този метал, не потъмняват. Въпреки това не е неразрушим. Да, можете да носите своите бижута от неръждаема стомана през цялото време и всеки ден, но в крайна сметка те ще получат някои драскотини и петна поради постоянното износване. Освен това, както всяко друго нещо, неръждаемата стомана може да "ръждяса“, но това зависи изцяло от околната среда. Въпреки това, на бижутата от неръждаема стомана ще им отнеме много по-дълго време да се износят от всеки друг вид бижута.

Ако искате да разгледате качествени мъжки бижута от неръждаема стомана, можете да разгледате сайта на ICED OUT.

Неръждаемата стомана, която се използва в производството на бижута, представлява сплав от никел, въглерод, хром, манган и желязо. И въпреки че повечето от тези метали ръждясват, неръждаемата стомана е по-устойчива поради хрома, който я защитава. Хромът предпазва метала от окисляване, така че е по-малко вероятно да ръждясва или да потъмнее и затова повечето бижута, изработени от неръждаема стомана, съдържат поне 10% от него.

Освен наличието на защитен слой от хром, има и друга причина, поради която неръждаемата стомана обикновено не ръждясва и не потъмнява. Това се дължи и на факта, че този материал образува оксиден слой, когато е изложен на въздух. По този начин този слой предпазва метала от корозия. По-очарователното е, че дори и металът да се повреди или надраска, оксидният слой продължава да се развива държи под контрол потъмняването на неръждаемата стомана.

Трябва ли да сваляте бижуата си от неръждаема стомана, когато се къпете?

Това е един от най-често задаваните въпроси. Отговорът е много лесен – не. Неръждаемата стомана е изключително устойчива на вода и пот, така че без проблем можете да носите вашите бижута под душа. Но това не е всичко! Неръждаемата стомана е изключително устойчива на дъжд и на морска вода!

Може ли да се оцвети неръждаемата стомана?

Бижутата от неръждаема стомана са популярни и известни заради своята издръжливост. Те издържат дълго и, както подсказва самото им име, много трудно ръждясват. В този ред на мисли, на теория материалът може да се оцвети, но ще отнеме изключително дълго време, заедно с екстремни условия.

Разбира се, трябва да бъдете малко по-внимателни към околната среда, на която излагате вашите бижута, но хубавото е, че неръждаемата стомана се почиства лесно. Това е една от многото красоти на този метал. Можете лесно да го почистите с малко сапун и топла вода, сода за хляб или просто да използвате професионален почистващ препарат, ако самото бижу е твърде повредено или зацапано.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Лято 2024
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: