Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Прането на 40 градуса има много недостатъци
Автор: Екип Burgas24.bg 14:45 / 25.04.2024Коментари (1)1226
©
Всяка пералня предлага програма за пране на 40 градуса и повечето домакини използват именно нея най-често. На пръв поглед изглежда като идеално решение за пране на почти всички дрехи, но всъщност това не е така. Прането на тази програма в повечето случаи не се препоръчва. 

Защо дрехите не трябва да се перат на 40 градуса? 

По същество тази програма просто консумира повече електроенергия. Можете да изперете перфектно дрехите си и на по-ниска температура. Но това не е единствената причина, поради която не се препоръчва използването на програмата на 40 градуса.

Прането на 40 градуса има много недостатъци. Сред най-големите е фактът, че прането ви може просто да се намачка, след което нищо не можете да направите и да се окажете със съсипани дрехи. Този метод на пране е предпочитан заради по-кратката продължителност на програмата. Но в случая по-бързото пране на 40 градуса води и до по-бързо отмиване на цветовете.

Ако например, дрехата ви е от деликатна материя, изпрана на 40 градуса, тя може бързо да се повреди. И в случая не трябва да забравяте още нещо, което е много важно днес - твърде високата консумация на електроенергия. Дори чрез завъртане на превключвателя десет градуса по-ниско, т.е. на 30 градуса, може да се постигне отличен резултат, като това по никакъв начин няма да навреди на тъканта - дрехите ще са перфектно изпрани, цветовете им ще се запазят по-дълго и ще се гладят по-лесно. 

Пране на 30 градуса 

Всъщност ще се изненадате колко способни са днешните перални особено ако използвате качествен прах за пране. Сред разнообразието може да откриете перилни препарати за бели или цветни дрехи, вълнени дрехи или такива за други деликатни тъкани. 

Има няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато използвате този метод на пране. 

Първо, ако по дрехите ви има значително по размер петно, добре е първо да го третирате със специален препарат, защото след това се отмива по-добре. При пране на 30 градуса може да се препоръча по-дълго време за пране, което води до по-надеждно отстраняване на петната.  

Дори при програма от 20 градуса се пере безпроблемно. Съвременните перални разполагат с такива програми и те са много ефективни, така че спокойно можете да перете дрехите си дори в този режим. Тогава цветовете на дрехите ви ще останат защитени за по-дълго, пише actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При пране на 30 градуса може да се препоръча по-дълго време за пране, което води до по-надеждно отстраняване на петната. А по дългото пране излиза по-икономично, и се отразява като им подсили цветовете на тези дрехи и ще излезнат направо изгладени за сватба.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Искат закриването на въглищни централи у нас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: