Премахнаха ключова сцена от "Аватар"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 08.03.2023
3806
След поредица от пробни прожекции Джеймс Камерън, режисьорът на "Аватар: Природата на водата", взема решение да изреже сцена, която зрителите така и не виждат в окончателния вариант на филма. Макар че удълженото времетраене на филма от 3 часа и 12 минути позволява много аспекти да бъдат разгледани в детайли, все пак има моменти, които са премахнати, за да се гарантира гладкото протичане на историята.

В една от изтритите сцени се появяват морски същества от дома на Меткайна на Пандора, въпреки че Тулкунът все още играе решаваща роля в свързването на клана с народа на Джейк Омитикая. Някои от тези сцени, премахнати от "Аватар 2", може да бъдат преработени и подобрени за "Аватар 3", но някои подробности от историята никога няма да бъдат разкрити пред широката публика.

По време на прожекция за фенове, Джеймс Камерън говори за конкретна сцена, която е била изрязана от края на филма. В третото действие на филма Джейк Съли води нападение срещу Майлс Куарич и РДА с помощта на племето Меткайна. По средата на битката обаче Меткайина не се вижда с останалите главни герои и се появява отново едва след края на финалната битка.

Камерън обяснява, че изтритата сцена показва членове на Меткайна, които се събират с децата си след битката, но тя е изрязана от окончателния филм поради лоши отзиви от тестовите прожекции. Режисьорът разкри, че сцената е била "малко разсейваща за основното семейство" и че "хората са били притеснени от нея" по време на прожекциите. Въпреки че някои зрители не забелязват липсата на сцената, тя е премахната, за да се запази фокусът върху главните герои.

Тъй като семейството е важна тема в "Аватар 2" и продълженията му, Камерън иска да включи както семейството на Джейк, така и лидерите на Меткайина в засадата срещу Куарич. В крайна сметка обаче това, че само Джейк се е заел с главния злодей, е помогнало да се запази фокусът на историята върху финалния конфликт, изправящ го срещу Куарич в битка един на един, която е дългоочакван реванш от оригиналния филм "Аватар", съобщава bTV.

Рискувайки живота си, за да спаси две деца, които току-що е срещнал, Джейк още веднъж доказва своята отдаденост на народа на'ви, демонстрирайки развитието си като лидер и създавайки още по-силен момент, с който да завърши филма.

Въпреки че в "Аватар 3" водният народ е заменен от огнения клан, феновете ще бъдат любопитни да видят как ще се развие финалната битка и колко изпълнена с лица и събития ще бъде тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга
Този витамин се съдържа в месото, жълтъците и някои ядки, но при ...
Една от най-сексапилните ни журналистки показа родителите си
Синът на Алисия не искал да знаят кой е, сменя си името!
Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство тр...
Това е летището, което никога не е губило багаж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).