При нея няма празно - нито в емоциите, нито в амбициите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
21:19 / 18.08.2022
970
"Най-тежките изпитания Бог ми даде към близките. Е, вече съм добре, възстановена и готова за нови подвизи, играе ми се и не съм се отказала от сцената." Това сподели голямата актриса Йорданка Кузманова, която на 16 август стана на 84 години.

Към 300 са ролите на Йорданка Кузманова. Специализира при Жан-Луи Баро, среща се с кинорежисьора Сергей Параджанов, Анатолий Ефрос, Георгий Товстоногов... Професията я среща и с Юрий Гагарин, който й дава автограф с посланието: "На бъдещата космическа стюардеса от първия космонавт!". "Казвала съм, че ме ухажваше, чувала съм от колеги, че търсил връзка с мен, но аз лично нищо не съм предприемала", споделя Кузманова, предава "България днес".

При нея няма празно - нито в емоциите, нито в амбициите, нито в плановете. Още от самото начало обаче е наясно - актьорлъкът е тежка карма. Дори Свиден, синът на Данчето, да е искал да става актьор, тя не му позволява нито за миг да се увлече към пропастта. И досега се самоиронизира, че е царицата на внушението. "В никакъв случай не исках детето ми да стане артист. Дори не го водех често в театъра. Той е естет до мозъка на костите, стана инженер като баща си", хвали детето си Данчето. Когато му гостува в Сан Хосе, актрисата се чувства като волна птица. Въпреки че твърди: нито е артистично, нито е богато.

Разстоянията са необятни и актрисата е най-доволна, когато се вижда по нета с внуците - Александра и Дейн. "Те са най-голямата ми радост. Благодаря на Господ, че ги имам!", щастлива е Кузманова, която преди години единствена се преборва момчето й да излезе от кома след тежка катастрофа. "Това беше най-трудният ден в живота ми. Той се оправи, но аз побелях. Преди него пък загубих брат си. Петър беше само на 33 години, когато хулигани го причакват пред нас на улицата и го пребиват до смърт. Брат ми остави три деца сирачета, тогава изпаднах в депресия. И, да, имала съм много перипетии, но вече всичко е в миналото. Йогата ме научи да гледам в бъдещето", споделя с усмивка голямата ни актриса, която още продължава да играе.

Виж коментарите (3)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
Това растение върши чудеса с кожата – бори бръчките, помага при о...
Проф. Донка Байкова: 100 грама класически български козунак е 350...
Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор ...
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).