"Приказки за ... ударни инструменти" в Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:01 / 23.11.2016
1066
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В света на Джани Родари и неговите приказки всичко е възможно. Мечтите се сбъдват, а най-странните мисли и фантазии започват да изглеждат съвсем реални. През целия си живот италианският писател се опитва да провокира хората, да излизат извън рамките на видимото и "разумното".

И точно това ще се случи днес с "Приказки за ... ударни инструменти" в Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров".

Приказките на Джани Родари са забавни и остроумни, а някои от тях дори се превръщат в игра. Големият разказвач е написал и една история за вълшебния барабан, като предлага на читателя три различни края. Провокирани от тази идея, децата показаха, че в техния свят няма невъзможни неща и с невероятното си въображение сътвориха 51 краища на приказката. Част от тези приказни истории ще бъдат представени на сцената от актьорите Ралица Николова, Мартин Йорданов, Христос Стаматиадис, Петър Дичков и Стивън Митев.

Публиката ще се срещне и с "Вълшебните барабанчици" от класовете по ударни инструменти на Евгения Иванова и Радослав Харалампиев и с техните акомпанятори Планинка Карагьозова и Венелина Дракопулова.

Всички заедно ще покажат по колко различни начини може да завърши една на пръв поглед обикновена случка. За колко много неща можем да се замислим, следвайки пътя на въображението си, сами да фантазираме и да мечтаем.

"Приказки за ... ударни инструменти" се осъществява в рамките на проект "На концерт в сряда", тази сряда - 23 ноември от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).